Rock din Costa Rica la Timișoara, cu formația Heresy: „În România ne...

Rock din Costa Rica la Timișoara, cu formația Heresy: „În România ne simțim întotdeauna ca acasă“

0
DISTRIBUIȚI

Formația Heresy din Costa Rica a susținut un concert incendiar luni seara la Timișoara, show-ul trupei din America Centrală fiind unul care i-a uns la suflet pe spectatorii amatori de trash metal care au luat parte la acest eveniment. Pe parcursul concertului, solistul formației Jos Raley a menționat faptul că România este un fel de „a doua casă“ a trupei, datorită faptului că trupa din Costa Rica a susținut primele ei concerte în afara țării lor tocmai în țara noastră.

„Trupa s-a născut în 2011 și primul nostru album a apărut câteva luni mai târziu. Eram niște copii, aveam 22 de ani și brusc…după ce am scos discul de debut am fost invitați să cântăm în deschidere la Sodom și Testament. Am cântat în San Jose într-un club numit Pepper Club, unde încăpeau opt mii de oameni. Mai apoi am scos un videoclip. Fiindcă ne plăcea foarte mult de Eliran Kantor, cel care a făcut designul coperților de disc pentru Testament și multe alte trupe, am pus la hashtag-urile clipului și numele lui. Câteva luni mai târziu am fost contactați de Mihai Coro Caraveteanu, un tip din România, care ne-a descoperit datorită acestui hashtag și ne-a propus să facem un turneu în Europa de Est cu opriri în România, Ungaria și Croația. Am cumpărat biletele de avion și am venit la Otopeni, cu strângere de inimă.


Nu știam ce ne așteaptă aici, nu mai cântasem până atunci niciunde altundeva decât în America Centrală…dar am fost uimiți de cum am fost primiți. Am mai fost în România și în 2015 și 2018, iar acum ne-am întors cu bucurie, fiindcă aici ne simțim ca acasă“, ne-a declarat Jos Raley.

Formația arădeană Jind care ar fi trebuit să cânte în deschiderea concertului de la Timișoara nu a mai reușit să ajungă la acest concert, iar pe parcursul cântării cei de la Henery au fost la înlțime reușind să creeze o atmosferă cu adevărat extraordinară.

„Ne simțim ca acasă în România și nu spun asta doar din politețe. Avem multe lucruri în comun. Aveți sângele cald și vă place să petreceți. Am mâncat mici și sarmale, am băut țuică și ne-am împrietenit cu majoritatea spectatorilor care au asistat la concertele noastre. Aveți aici și o serie de femei frumoase, când te plimbi pe stradă în România e ca și cum ai asista la un fashion show. Noi facem ceea ce ne place și asta e cel mai important lucru în viață. Primele cărți pe care le-am citit și m-au inspirat au fost Fiodor Dostoievski – Frații Karamazov și Anticristul de Friedrich Nietzsche , iar la capitolul muzică o serie de albume clasice de Testament și alții.

Chiar dacă la început am pierdut bani cu turneele noastre, în ultima vreme reușim să trăim din asta. Am colindat întreaga lume, am cunoscut oameni foarte interesanți și cântăm doar pentru faptul că ne place chestia asta. Avem nevoie să cântăm în fața publicului, altfel cred că am lua-o razna. Recent am cântat și la festivalul Exit din Novi Sad și acolo a fost ca o petrecere fără sfârșit. E foarte frumos când poți să-ți exprimi ideile prin muzică, e ca un orgams auditiv“, a mai adăugat Jos Raley, solistul formației Heresy.

Turneul formației din Costa Rica, organizat de Axa Valaha Production, include apariții în țara noastră azi 27 iulie la Craiova (Cult Music Club), în 28 iulie la București (Quantic Club) și în Suceava în 5 august (Bucovina Motorfest).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.