Opt puncte marcate de un jucător de la SCM USAMVB Timişoara în...

Opt puncte marcate de un jucător de la SCM USAMVB Timişoara în eşecul „Stejarilor” la Montevideo

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rugbyromania.ro

Naţionala de rugby a României a pierdut al doilea test din deplasare cu Uruguay. 26-20 a fost scorul final, ieri seară la Montevideo, într-un duel în care Gabriel Rupanu, de la SCM Timişoara, a transformat la un eseu şi a înscris şi din două lovituri de pedeapsă.

Eugen Căpățână şi Alexandru Bucur au fost ceilalţi titulari de la trupa de pe Bega. În primul meci, din urmă cu o săptămână, încheiat cu succesul „Stejarilor”, scor 30-22, contribuţia din Banat a fost şi mai mare. Uruguay a câştigat astfel Copa Santander, trofeu pus în joc între cele două națiuni.

România a deschis scorul în jocul 2 de la Montevideo după un ese de penalizare. Ardao, de la gazde, fiind totodată eliminat temporar. Gazdele au redus din handicap prin Freitas, fără transformare. Apoi Dosantos a marcat un nou eseu şi Uruguay-ul avea 12-7 pe tabelă.

Ex-timişoreanul Simionescu a adus egalarea cu un eseu frumos, pornit de la o acţiune a lui Rupanu.


Cel din urmă a şi transformat pentru 14-12 în favoarea României. Dar Ormaechea a marcat imediat un nou eseu pentru sud-americani.

Rupanu şi-a adus colegii la două puncte de adversar dintr-o nouă lovitură de pedeapsă. La reluare însă Uruguay a mai înscris o dată prin Vilaseca, eseu care cu transformarea lui Berchesi a dus scorul la 26-17. A fost o diferenţă suficientă pentru victorie. „Stejarii” au mai reuşit trei puncte prin Mihai Mureşan, după o penalitate.

România:
1. Dorin Tică (CS Dinamo), 2. Eugen Căpățână (SCM USAMVB Timișoara), 3. Gheorghe Gajion (Mont de Marsan), 4. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 5. Andrei Toader (CS Dinamo), 6. Johan Van Heerden (CS Dinamo), 7. Cristi Boboc (CSA Steaua), 8. Kamil Sobota (CSA Steaua), 9. Gabriel Rupanu (SCM USAMVB Timișoara), 10. Vlăduț Popa (CSA Steaua), 11. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 12. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 13. Alexandru Bucur (SCM USAMVB Timișoara), 14. Sioeli Lama (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (CS Dinamo) (C)
Rezerve:
16. Iulian Hartig (Club Alcobendas Rugby) , 17. Vasile Balan (CSA Steaua), 18. Victor Leon (Colomiers) , 19. Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), 20. Dragoș Ser (CSA Steaua), 21. Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), 22. Mihai Mureșan (CSM Știința Baia Mare), 23. Gabriel Pop (Cascais Rugby)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.