Şoferi băuţi şi drogaţi, prinşi în weekend. Poliţiştii au dat sute de...

Şoferi băuţi şi drogaţi, prinşi în weekend. Poliţiştii au dat sute de sancţiuni

0
DISTRIBUIȚI

Vineri şi sâmbătă poliţiştii de la Serviciul Rutier, împreună cu cei de la ordine publică au desfăşurat o razie amplă în judeţul Caraş-Severin. S-a lăsat cu sute de sancţiuni în valoare de peste o sută de mii de lei, reţineri de permise de conducere, cât şi dosare penale pentru şoferi care au fost sub înfluenţa băuturilor alcoolice şi/sau a stupefiantelor.

În zilele de 1 si 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiștii de ordine publică au organizat și desfășurat mai multe acțiune pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație grave, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care depășesc viteza legală sau se deplasează sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunii desfășurate, atenția polițiștilor s-a îndreptat și către conducătorii de motociclete, mopede, biciclete și trotinete electrice.

De asemenea, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G.


195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 110.000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Un număr de 13 persoane au fost testate cu aparatele DrugTest, în 2 cazuri rezultatele fiind pozitive.

Astfel, în noaptea de 2 spre 3 iulie, pe raza municipiului Reșița, un bărbat de 34 de ani a condus un autoturism pe Pasajul Superior Nera, iar în urma testării cu testul rapid Drager DrugCheck, a rezultat valoare pozitivă pentru THC.

În data e 2 iulie, în orașul Oravița, în urma unui accident rutier ușor, soldat doar cu pagube materiale, conducatorii autoturismelor implicate, doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative. Unul dintre conducătorii auto, un bărbat de 35 de ani, a obtinut un rezultat pozitiv pentru THC la testul DrugTest.
Ambele persoane au fost conduse la spital pentru recoltarea de probe biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.