Centru medical modular de evaluare COVID-19, înfiinţat la Spitalul Judeţean Timişoara

Centru medical modular de evaluare COVID-19, înfiinţat la Spitalul Judeţean Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara înființează un centru medical modular de evaluare destinat exclusiv pacienților infectați cu virusul SARS-COV-2. Spaţiul nou va fi destinat exclusiv pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus şi va fi demarcat corespunzător.

Spațiul total al centrului este de 40 metri pătrați, segmentat pe suprafața a trei containere noi, dispuse exterior clădirii spitalului, pe platforma din apropierea intrării în UPU.

Amenajarea distinctă a centrului este concepută pentru protejarea pacienților și personalului din întregul spital astfel că activitatea medicală, din toate secțiile acestuia și din ambulatoriu, se va desfașura nestingherită și la capacitate maximă.

Zona modulară va fi demarcată cu inscripționări vizibile de la intrarea laterală spitalului, cea care duce către UPU.

SCJUT are în vedere supravegherea zonei și a întregii activități medicale și menținerea măsurilor de igienă ce se impun a fi aprobate de instituțiile abilitate iar procedurile ce vor fi aplicate urmăresc eliminarea riscului expunerii și transmiterii virusului.

Centrul de evaluare al SCJUT va funcționa exclusiv pentru pacienții confirmați Covid19 prin teste de laborator RT-PCR și/ sau teste rapide antigen.


SCJUT dispune de întreg echipamentul specific necesar activității medicale din Centru.

„În funcție de adresabilitate, putem asigura și evaluare pediatrică. Dispunem de suport medical de specialitate necesar protejării copiilor și suntem pregătiți pentru investigații clinice și pentru a indica tratamentul adecvat fiecărui pacient în parte”, a declarat managerul SCJUT Ș.L. Dr. Med Sorin Barac. „Mulțumim tuturor celor care au făcut ca acest centru să devină operațional. Existența unui astfel de centru medical gratuit, atât pentru adulți cât și pentru copii, previne apariția formelor critice ale bolii infecțioase”, a mai precizat Barac.

1 COMENTARIU

  1. Domnilor jurnalisti, dumneavoastra nu verificati inainte de a posta propaganda? Prostiti oamenii?? Nu raspunde nimeni la acel numar de telefon si am aflat ca centrul NU E FUNCTIONAL SI NICI NU SE STIE DACA VA FI. Nu au nici personal nici hartii depuse pentru aprobari, nici macar un medic coordonator – nu au putut sa imi dea o data de deschidere. Deci la Babes merg cu copilul. Va bateti joc de noi cu propaganda sa ne puneti pe drumuri degeaba?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.