Succes pentru artiști timișoreni la un festival muzical din Suedia: „Scena s-a...

Succes pentru artiști timișoreni la un festival muzical din Suedia: „Scena s-a transformat încet într-o conversație la nivel sufletesc cu fiecare ascultător“

0
DISTRIBUIȚI

Artista timișoreancă Beck Colan, alături de muzicienii Johnny și Ana Kui, au susținut câteva recitaluri la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul unui festival din Suedia, Gullbrannafestivalen, unde au avut parte de un feedback cât se poate de bun din partea publicului.

„Festivalul are o vechime de 21 de ani iar organizatorii sunt mereu interesați să aducă cât mai multe trupe care pot oferi bucurie publicului larg. De la artișți cu premii Grammy, la trupe independente. Festivalul are patru scene. Cea mare, pe care cântă artișți precum Dirty Loops, în acest an, dar pe care am avut și noi oportunitatea să cântăm în prima zi. M-au întrebat din scurt dacă pot cânta pe scena mare o piesă, nu am mai pus nici o întrebare ci m-am bucurat de oportunitate. Sincer, Beck Corlan, fiind un nume nou pentru scena suedeză, am fost surprins plăcută ca la prima scânteie muzicală pe care am făcut-o cu trupa pe scenă, publicul suedez să ne aplaude și să șuiere de entuziasm. Alături de mine pe toată perioada festivalului au fost Johnny și Ana Kui, care au reușit cu ușurință să se facă remarcați prin abilitățile lor muzicale. Ambii sunt printre primii colegi cu care mi-am început cariera muzicală, că să nu mai spun că nu ne leagă doar muzica ci îi consider familie. La primul soundcheck, mi-a șoptit Johnny extrem de îngrijorat: de ce am un sentiment că nu o să vină nimeni să ne asculte? Dar, chiar înainte de concert am primit o poză… era coadă care se formase la ușa pentru că oamenii să între la concertul nostru. Primul concert a fost extrem de puternic. Intim, plin de farmec, surprize muzicale și parcă tot timpul era de partea noastră. M-am simțit că la un spectacol la operă în care nu se auzea nici musca, și nici nu știai dacă mai ai voie să respiri și în ce sferă ai pătruns, până când piesele se apropiau de final, ca publicul să ne înconjoare în aplauze de apreciere. Johnny Kui a reușit să îi farmece pe suedezi cu sound-ul chitării lui, regăsind în piesele noastre fragmente și momente muzicale orientale, clasice, spaniole, rock, bossa. Iar Ana și-a contopit vocea pe sunete înalte în perfectă sincronizare .Playlistul a cuprins piese în limba engleză, dar și piesa «Viață», pe care am lansat-o alături de Johnny la începutul primăverii“, spune Beck Corlan.

Johnny și Ana Kui

Beck Corlan a devenit cunoscută că fiind una din protagonistele videoclipului care a comprimat istoria muzicii româneşți în nouă minute și a reușit să între în atenția melomanilor cu o serie de compoziții interesante, iar în recitalurile susținute de-a lungul anilor le-a oferit spectatorilor o varietate tumultoasă de genuri muzicale care înglobează sub aceeași umbrelă pop-rock, funk, soul, hip-hop și chiar și frânturi de reggae.


Artista a lansat în 2015 albumul de debut, „Poduri de Pace”. Chitaristul și solistul formației timișorene Dincolo de Ziduri, Johnny Kui, a cochetat cu muzică încă din copilărie, iar Ana Kui a lansat anul trecut albumul ei de debut, „Gânduri Țesute”.

„Îmi este greu să pun în cuvinte cele întâmplate pe scena festivalului. Dacă prima zi ne-a surprins, a doua și a treia zi nu am mai avut nici o așteptare ca cineva să revină la concertele noastre. În schimb, au revenit mereu în număr și mai mare. Am primit atâtea vorbe bune, și cred că am reușit alături de Ana și Johnny să creez momente muzicale pe care mi le voi aminti mult timp de acum înainte. Am primit invitații să revenim să concertăm în Suedia, am fost opriți mereu de oameni, spunându-ne că ei nu au mai auzit ca așa puțini oameni pe scenă să sune atât de plin, de mare și de complet. Ni s-a spus că a mers vorba prin festival cum că nu ar trebui să ratezi concertul nostru și că ar fi cel mai intens și bun concert din tot festivalul. Eu spun ce mi s-a zis, dar mi-e tare greu să cred. În schimb, sunt copleșită și mă bucur din suflet că am primit astfel de cuvinte și am trăit astfel de momente. Nu știu, poate a fost un vis? Un lucru pe care l-am subliniat la toate concertele noastre a fost că muzica nu este menită să ne fie doar «entertainment». E mișto și distractiv și asta, dar ea are și puterea să aducă vindecare acolo unde ai o rană , să ne ajute să înțelegem perioadele dificile ale vieții. Am cântat piesa «The Voices», pe care am scris-o în urmă cu câțiva ani, pentru familiile care trebuiesc să fugă din calea războiului, Am cântat piesa «Bones», care vorbește despre a lupta pentru a nu-ți pierde sufletul când tot răul din lumea te încearcă prin dependențe și îți distruge orice fărâmă de umanitate. Am cântat «Beauty never fades», pe care am scris-o fiind martora unui divorț dureros din viață unei perioane exrem de dragi mie. Nu m-am ferit, toate piesele au fost reale experiențe cu care ne lovim toți, dar din care există totuși o scăpare… eu cred că de aia oamenii s-au strâns să ne asculte, pentru că fiecare s-a regăsit puțin în cele așternute pe scenă. Și scena s-a transformat încet într-o conversație la nivel sufletesc cu fiecare ascultător“, a mai spus Beck Corlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.