Tânăr din Timișoara, amendat pentru că a transportat un manechin pe plafonul...

Tânăr din Timișoara, amendat pentru că a transportat un manechin pe plafonul mașinii

1
DISTRIBUIȚI

O fotografie cu un manechin transportat pe plafonul unei mașini a pus la lucru Poliția Timiș după ce a devenit virală pe rețelele de socializare.

„Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că polițiștii Municipiul Timișoara efectuează verificări în vederea identificării conducătorului auto, stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis Poliția Timiș.

Era, de fapt, vorba de un manechin folosit pentru o instalație artistică, transportat chiar în acest scop.

Polițiștii au anunțat că l-au identificat pe șofer, un bărbat de 28 de ani, care va fi sancționat conform Articolului 2, Punctul 1 din Legea nr.


61/1991, care spune că se sancționează cu contravenție „săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

1 COMENTARIU

  1. Amenda se poate contesta. Are câștig de cauză.

    Nu s-au înfăptuit acte sau gesturi obscene, proferare de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

    Faptul că a fost un manechin înfășurat nu poate să zică că a fost indignare. Această revoltă sufletească/indignare, nu prea există pentru că indignat pot să fiu și eu de muncitorul care bea apă zgomotos, că e setos. Doar nu îi va da cineva amendă că îi este sete. Sau că X-ulescu merge pe stradă în maieu roșu că e caniculă și mie nu îmi place că i se văd umerii nebronzați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.