Tânără prinsă în timp ce conducea cu aproape 160 de km/h pe...

Tânără prinsă în timp ce conducea cu aproape 160 de km/h pe un bulevard din Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

În perioada 28 – 30 iulie 2022, în intervalul orar 23:00 – 05:00, pe raza județului Timiș s-a desfășurat o razie cu efective mărite sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

„Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză. Polițiștii au controlat 200 de autovehicule, au legitimat 246 de persoane, au efectuat 130 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest. În urma activităților efectuate au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform OUG 195/2002R, în valoare de 52.780 de lei. Dintre acestea, 101 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză”, a transmis IPJ Timiș.

Au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, trei pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, două pentru depășire neregulamentară, unul pentru conducere agresivă și două pentru alte abateri, totodată fiind retrase și trei certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat șase infracțiuni la regimul rutier (două pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, două pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și două pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului).

Printre vitezomanii sancționați în aceste zile au fost un tânăr de 24 de ani, care a conduc cu 110 km/h pe bulevardul Liviu Rebreanu vineri, la ora 23:30.


Șoferului i-a fost reținut permisul pentru trei luni și a fost sancționat cu 1.305 lei. Puțin peste o oră mai târziu, după miezul nopții, pe același tronson aparatul radar a surprins mașina condusă de o șoferiță în vârstă de 22 de ani cu nu mai puțin de 158 de km/h. Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu suma de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

3 COMENTARII

  1. Astea-s pedepse? Pentru tentativa de omor? Ca asta este. In oras, unde este maxim 50 sa mergi cu 100 in plus? In Serbia intra direct la inchisoare. Pentru depasirea cu mai mult de 50, pedeapsa este inchisoare- nu se poate doar amenda. In multe alte tari erau scoase numerele – vezi Grecia, in altele confiscata masina-vezi Elvetia.

  2. Ar trebui CONFISCATE MASINILE că în multe alte țări. Nu doar amenda.
    Sau măcqr AREST CITEVA ZILE.
    Că sa aibe efect preventiv. PLUS aceste acțiuni cu RADARE trebuie făcute minim SAPTAMINAL !La ce junglă au devenit bulevardele.
    Doamne feri sa fii pieton in TM sa dea o idioată dasta peste tine care scapă boii… CARNAGIU face

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.