Tendințele anului 2022: trotinete electrice, realitate virtuală, video chat

Tendințele anului 2022: trotinete electrice, realitate virtuală, video chat

0
DISTRIBUIȚI

Încearcă să-ți imaginezi că te teleportezi de la începutul anilor 2000 în 2021, sărind astfel două decenii. Acum gândește-te cât de mult te va surprinde și șoca realitatea pe care o vezi. Toată lumea din jur vorbește prin comunicare video direct de pe smartphone-uri, conduce prin oraș cu vehicule ciudate purtând pe cap niște căști bizare care te duc spre o altă realitate. Într-adevăr, pentru persoanele moderne toate acestea sunt lucruri destul de obișnuite, dar dacă acum douăzeci de ani ți s-ar fi arătat așa ceva, probabil că ai fost surprins.

Astăzi vrem să vorbim despre cele mai populare tendințe din 2021 legate de tehnologie, internet și comunicare, în speciale următoarele categorii: vehicule electrice, tehnologii RV / RA și  video chat-uri anonime.

Transport electric: mașini, biciclete, trotinete, etc.

Mai știi când conceptul de transport electric însemna doar tramvai și trenuri? Acum situația s-a schimbat substanțial și mult mai multe vehicule se regăsesc în această categorie:

  • mașini electrice
  • biciclete, trotinete și scootere electrice
  • motociclete electrice
  • monociclu, segway și giro scooter.

Pe listă mai sunt și alte tipuri neobișnuite de transport electric: aripioare electrice pentru plăci SUP, scutere acvatice, plăci de înot, drift cars și multe altele.

Astăzi, transportul electric nu este doar o fiță, ci un mod complet funcțional de transport personal sau public. Mașinile electrice devin în mod rapid norma generală. Pentru că sunt ecologice, multe țări oferă diverse avantaje cumpărătorilor de mașini electrice și nu impun aceeași taxe acestor mașini precum modelelor pe benzină sau motorină. Așadar, mașinile electrice mici sunt o soluție excelentă pentru deplasarea în oraș dacă nu vrei să iei transportul în comun și preferi mașina personală. Nu încape nicio îndoială că transportul electric în orașe va crește enorm în viitor ceea ce este de fapt o tendință foarte pozitivă.

Tehnologii de RV și RA — realitate virtuală și augmentată

Acum 20 de ani, realitatea virtuală și cea augmentată păreau niște chestii științifico-fantastice. În ziua de azi, poți să folosești aceste tehnologii chiar și de pe smartphone.

Ele sunt întâlnite deja în:

  • jocuri video
  • filme
  • media
  • arhitectură și construcții
  • design de interioare și mobilier
  • transportul spațial și multe altele

În plus, deja se fac excursii reale cu vizualizare tridimensională datorită RV și RA. Nu mai trebuie să te duci fizic la Paris pentru a vedea Luvrul, de exemplu. Cu doar o cască de realitate virtuală obiectivele istorice se deschid în fața ta aproape ca și cum ar fi acolo. Și acest lucru, în realitatea actuală cu restricțiile impuse de coronavirus, devine mai relevant ca niciodată.

Se poate spune că în fiecare an tehnologiile RV și RA devin nu doar mai avansate, ci și mai accesibile. Dacă acum câțiva ani prețul unei căști RV era ceva destul de costisitor, astăzi aproape toată lumea își poate permite una iar tehnologiile RA sunt disponibile chiar pe smartphone.


Un exemplu perfect de realitate augmentată este jocul mobil Pokemon GO, care a produs o adevărată nebunie printre publicul din întreaga lume în urmă cu câțiva ani. Compania IKEA are și ea propria aplicație RA, în care poți selecta o piesă de mobilier din catalog pe care o poți “așeza” chiar în camera ta pentru a evalua cum va arăta cu adevărat în interior.

Video chat-uri anonime: Omegle și servicii alternative populare

Omegle a fost primul web chat anonim care a conectat utilizatori complet aleatori. Inițial, la lansarea serviciu în 2009, site-ul avea doar chat prin mesaje scrise. Mai târziu a devenit posibilă și comunicarea prin apel video. La scurt timp, video chat-urile au devenit și mai funcționale și multe s-au dovedit a fi chiar mai populare decât pionierul acestei tehnologii.

Chatrandom

Pe lângă funcția clasică de chat roulette, acest video chat oferă mai multe opțiuni interesante precum: chat gay, camere de chat tematice, un chat separat cu fete, funcția de a-ți ascunde fața în apel printr-o mască RA și așa mai departe. De menționat că ai nevoie de un cont premium dacă vrei să te bucuri de toate aceste opțiuni.

OmeTV

În pofida simplității sale, OmeTV este un video chat foarte funcțional și convenabil. Poți alege țara din care vrei să găsești interlocutori precum și să-ți determini sexul. Dacă vrei să comunici cu persoane din străinătate și nu știi să vorbești limba acestora, OmeTV oferă o funcție de traducere automată a mesajelor, ceea ce înseamnă că nu trebuie să folosești și alte platforme de traducere.

Chatroulette

Unul dintre pionieri de chat roulette. Mai mult, funcția de video chat datează chiar dinaintea lui Omegle, însă serviciul de moderare a fost dintotdeauna mediocru, ceea ce a făcut ca publicul să caute servicii alternative. Cu toate că moderarea s-a îmbunătățit considerabil, Chatroulette nu a redobândit popularitatea de altădată.

Omegle Alternative

OmegleAlternative.com este una dintre cele mai populare platforme de video chat pentru bărbați. Secretul este simplu — un filtru de căutare după sex ce funcționează perfect. Dacă pe alte chat-uri acest filtru poate fi înșelat printr-un singur clic, pe omeglealternative.com acest lucru este imposibil — fiecare femeie care se înregistrează pe Omegle Alternative trebuie să își confirme datele personale. În plus, pe Omegle alternative, bărbații pot fi siguri că vor comunica cu persoane reale — nu există profiluri false sau publicitare.

Printre bonusurile plăcute de pe OmegleAlternative.com se numără serviciul excelent de moderare și asistență, o conexiune rapidă la conversații chiar și atunci când viteza de internet a interlocutorului este destul de lentă.

Bazoocam

Mulții spun că designul de pe Bazoocam este învechit și chiar au dreptate. Totuși asta nu-i deranjează pe mii de utilizatori. Bazoocam îți permite să comunici pe video chat cu alte persoane, să jucați împreună jocuri, să vizualizezi transmisiile altora sau chiar să le difuzezi pe ale tale.

În concluzie

Lumea este într-o continuă schimbare. Apar mereu tehnologii noi, iar tendințele în vogă de altă dată încep să treacă odată cu timpul. Vom vedea cu siguranță multe alte noi tendințe interesante și vom asista la modul în care lumea continuă să se schimbe rapid. Tot ce contează este să fii la curent și să ții pasul cu aceste schimbări.

Mai sus am enumerat doar câteva dintre tendințele populare din ziua de azi, însă poți găsi multe altele. Și cine știe, poate în 5-10 ani le vom considera amintiri din alte vremuri.