Timișoara multiculturală: italianul Enea Maroccolo pregătește albumul de debut

Timișoara multiculturală: italianul Enea Maroccolo pregătește albumul de debut

0
DISTRIBUIȚI

Artistul italian Enea Maroccolo, care s-a stabilit de mai mulți ani în Timișoara, pregătește un album de debut care va conține o serie de piese realizate în stiluri muzicale deosebite. Născut în 1975, muzicianul italian a studiat chitara și pianul și mai apoi a susținut câteva spectacole în întreaga lume ca și bariton. .

„M-am născut în Veronella, undeva între Verona și Veneția și am început studiul de chitară electrică la Academia de Muzică Modernă din Verona. Mai apoi am cântat și la pian și clape ca autodidact. La un moment dat am avut și o trupă în Italia și am început să compun muzică. Am urmat cursurile Conservatorului din Vicenza ca și cântăreț de operă. N-am terminat școala fiindcă am cunoscut doi profesori deosebiit de talentați, cu care am susținut câteva concerte de binefacere în diverse biserici ca și bariton. Nu m-am lăsat practic niciodată de muzică, dar cu opera am lăsat-o mai ușor fiindcă aveam alt job și e foarte greu să pătrunzi în cercul profesionist…întotdeauna am fost undeva între amator și semi – profesionist“, spune el.

Enea a ajuns pentru prima oară în România în anul 1993 la Satu Mare și a colaborat cu formația Haron, trupa care la vremea respectivă a compus prima operă rock din țara noastră, după care a ajuns în Timișoara, loc unde a întâlnit deasemenea o serie de muzicieni.

„Cu membrii formației Haron am cântat de mai multe ori, chiar și la festivalul SamRock, iar în Timișoara am ajuns prin anul 2000.


După ce am cunoscut o serie de muzicieni timișoreni, cu vreo doi – trei ani în urmă m-am hotărât să fac un album. Am compus piese dintotdeauna și acum am hotărât că e momentul să le pun pe toate la un loc. Îmi place muzica de filme și atunci când compun o piesă întotdeauna mă gândesc la diverse scene. Muzicienii timișoreni pe care i-am cunoscut m-au inspirat. Prima piesă pe care am compus-o Observator Cosmic Jumper este un amestec de rock progresiv cu electronic, The Eye is Above e mai spre disco iar One Cavern Two Doors este inspirată din muzica jocurilor video“, spune el.

Având în vedere că se consideră un auto – didact, italianul stabilit în Timișoara își realizează compozițiile care își vor găsi locul pe albumul său de debut cu forțe proprii și consideră că fiecare piesă a sa reprezintă o scenă dintr-un film imaginar, iar de aici apare și diversitatea genurilor muzicale abordate de acesta.

„Albumul meu de debut va cuprinde mai multe genuri muzicale. Fiecare piesă are o personalitate deosebită. . Îmi imaginez că fiecare compoziție e o scenă dintr-un film. Am învățat multe ca auto – didact și consider că muzica e universală, nu are granițe. Vreau să-mi transmit ideile muzicale și îmi doresc ca pe viitor să colaborez și cu alți muzicieni timișoreni“, a mai adăugat Enea Maroccolo.

Alături de activitatea sa muzicală, Enea Maroccolo a editat în 1995 la editura Panteon volumul de poezii bilingv italiano – român „Focul Viu“ și a compus texte pentru formația italiană C.Zek Band.

„Din adolescență scriu poezie și romane în italiană și romane. Cartea Focul Viu conține poezii ce le-am scris în perioada în care aveam între 15 și 18 ani. Cu șapte ani în urmă am publicat un roman în Italia, în care am adunat niște idei scrise de-a lungul anilor. Am scris texte pentru formația italiană C Zek Band, care cântă rock blues, am scris texte pentru două albume ale lor. Vreau să adun toate poeziile pe care le-am scris până acum și să mai scot o carte, în viitor“, a mai adăugat italianul Enea Maroccolo, stabilit în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.