Timişorenii au decis unde merg banii din primul buget participativ. Primul obiectiv,...

Timişorenii au decis unde merg banii din primul buget participativ. Primul obiectiv, propus de un USR-ist

1
DISTRIBUIȚI

 

Timişorenii au votat între 15 iunie şi 15 iulie ce proiecte vor fi implementate de Primărie prin primul buget participativ. Trei dintre cele opt proiecte câştigătoare din campania „Timişoara Decide!” vizează transportul.

Primăria informează că „toate propunerile de proiect vor fi analizate, dacă nu pot fi introduse în proiectele deja existente ale primăriei sau dacă pot fi adoptate de departamentele de specialitate în proiectele viitoare”.

„Este prima campanie în care timișorenii au putut nu doar să voteze, ci s-au și implicat direct în propunerea proiectelor care să crească nivelul calității vieții din comunitatea lor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Am primit peste 50 de proiecte de o calitate excelentă și chiar dacă banii ajung doar pentru 8 dintre ele, nu aruncăm nimic la gunoi. Dimpotrivă, am rugat echipa din primărie să ”adopte” în proiectele pe care le facem, cât mai multe din propunerile primite.


Mă bucur că am inițiat acest mecanism de bugetare participativă, prin care să primim cât mai multe propuneri care să îmbunătățească și calitatea proiectelor gândite în primărie, dar și viața în cartiere”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Proiectul cu cele mai multe voturi este „Vizibilitatea mijloacelor de transport în comun aflate pe traseu – 1.465 voturi – 400.000 lei. Inițiatorul e Alin Ciobanu şi proiectul prevede „instalarea de dispozitive GPS în mijloacele de transport în comun ale STPT aflate pe traseu, preluarea informațiilor în timp real pe un server centralizat și afișarea acestora pe o hartă electronică a orașului/zonei metropolitane, cu posibilitatea de a filtra după numărul liniei/liniilor de transport de interes pentru utilizator”. Alin Ciobanu este membru USR și cel care administrează pagina de Facebook ”Cetățean în Timișoara. Pretențios”.

Pe locul 2 în preferinţele timişorenilor sunt  „toaletele publice în parcuri”, cu 1.399 voturi – 400.000 lei, al Silviei Cristina Nicoara, care prevede construirea unor toalete publice în Parcul Pădurice și reabilitarea toaletelor publice existente în Parcul Botanic și Parcul Carmen Sylva.

Pe 3 a fost votat proiectul „Îmbunătățirea calității pistelor de biciclete (cele mai des folosite)” – 1.254 voturi – 400.000 lei. Iniţiator: Radu Braniscan.

Celelalte proiecte câştigătoare sunt: Laboratorul digital – 1.200 voturi – 400.000 lei. Inițiator: Maria Gurzun; Păduri urbane miniaturale – 1.187 voturi – 400.000 lei.
Inițiator: Andrei Popescu; Hub Educațional Comunitar Incluziv Școală-Familie-Comunitate – 1.108 voturi – 400.000 lei; Inițiator: Mirela Scorțescu. Dotarea școlilor din Timișoara cu dulăpioare pentru elevi – 1.021 voturi – 400.000 lei. Inițiator: Ovidiu-Adrian Chira;
Treceri de pietoni mai sigure! – 960 voturi – 400.000 lei. Inițiator: Andrei Cătălin Sava.

Urmează etapa de implementare pentru aceste proiecte, astfel încât să poată fi transformate din propuneri în realitate, mai informează autorităţile.

1 COMENTARIU

  1. exista city radar. a 3 a aplicatie de monitorizare live a mijloacelor de transport in comun. dar usr e digitalizat din gura numa si incult. inventeaza apa calda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.