Mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele unui traficant de...

Mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele unui traficant de migranţi. Ce infracţiuni a mai comis

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-942430175">

Tribunalul Timiş a admis emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul unui traficant de migranţi. Miercuri, acesta a transportat cu maşina zece migranţi spre Timişoara, cu scopul de a obţine 200 de euro. Mai mult, inculpatul nici nu deţine permis de conducere.

Luni, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și alin.2 lit.a,b C.pen. și de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art.335 alin.1 C.pen..

În fapt, s-a reținut că în data de 27 iulie 2022, în jurul orelor 12.30, în scopul obținerii sumei de 200 euro, fără a deține permis de conducere, inculpatul ar fi transportat cu autoturismul, pe comunicaţia DN59A, la intrare în localitatea Cărpiniș, având ca destinație municipiul Timișoara, zece migranți care au intrat ilegal în România și care intenționau să tranziteze teritoriul statului român pentru a ajunge ulterior, ilegal, în țări din vestul Europei, punând în pericol viața, integritatea și sănătatea celor zece migranți care au fost îmbarcați înghesuiți în interiorul autovehiculului.

În data de 28 iulie, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în această cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.