Traficul feroviar pe magistrala Timișoara – București, blocat după un grav incident....

Traficul feroviar pe magistrala Timișoara – București, blocat după un grav incident. Specialiștii din Timișoara și Craiova intervin de urgență

0
DISTRIBUIȚI

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că traficul feroviar între Vârciorova și Gura Văii în Caraș-Severin și Mehedinți este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopții linia de contact, între stâlpii 93 și 97.

Specialiștii CFR din Craiova și Timișoara au intervenit pe parcursul nopții la sistemul de alimentare cu energie electrică.


Potrivit CFR „s-a reușit repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Orșova – Vîrciorova, însă pe distanța Vârciorova – Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.”

Ca urmare a intervenției din cursul nopții, patru trenuri de călători au fost oprite în stații.

„Au fost oprite trenul privat 11504 și trenul IR 79, în gara Orșova, respectiv trenul privat 11502, IR 1990 și IR 78, în Severin – astfel încât să poată fi desfășurate verificările pe întregul interval de stații, Orșova – Vărciorova – Gura Văii, unde este doar un fir de circulație (…) Precizăm faptul că, pasagerii au primit, din partea personalului feroviar din gările Orșova și Severin, apă, cafea și cornuri”, a mai anunțat CFR.

Între Vârciorova și Gura Văii, circulația trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiții normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel. Circulația se va relua după ce va fi evacuat trenul privat de marfă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.