Trei zile de concerte și surprize de neuitat, la cea de-a doua...

Trei zile de concerte și surprize de neuitat, la cea de-a doua ediție a festivalului Orașul Jazz

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-658379078">

La sfârșitul săptămânii trecute, orașul Lugoj a avut parte de o veritabilă sărbătoare a muzicii jazz, platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor fiind inundat de o serie de concerte memorabile. Lugojeanul Lucian Cristea a deschis seria recitalurilor cu un concert plin de savoare, în care Csaba Santa și Mario Florescu (componenții trio-ului de pe scenă) și-au demonstrat și ei din plin calitățile artistice pe care le-au dobândit în decursul anilor. Mai apoi, publicul a avut parte de cei de la Balkanamera Jazz Q, un proiect iniițiat de regretatul baterist Corneliu Stroe, care a luat naștere cu 12 ani în urmă , care amestecă ritmurile latino-americane cu melosul balcanic într-o combinație care este descrisă perfect de titlul albumului lansat de ei, Mioritic Stuff. Formația Bega Blues Band a continuat seara cu un program care a beneficiat de aplauzele sincere ale celor prezenți iar „Vandercris“-ul lui Horea Crișovan a încheiat prima seară cu un spectacol de nota zece, care a fost savurat pe deplin de public.

Din cauza caniculei, evenimentele programate sâmbătă și duminică au fost decalate cu o oră la scena principală și cu două ore la scena secundară, în care muzica a „curs“ sub bagheta DJ-ilor. Sâmbătă și duminică pe scena principală au concertat Vali Ivănescu Springtime, Lucian Nagy Quartet, Nicolas Simion Trio, Éles Gábor Trió (Ungaria), Sárosi Péter&Azara, Cobzality, FanQbello, finalul manifestării fiind rezervat pentru un recital extraordinar susținut de Maria Răducanu (care a urcat pe scenă alături de Chris Dalgren și Arne Braun), care a avut parte și de un portret realizat de artistul Alexandru Dandu, ca o surpriză din partea organizatorilor.

Alături de concerte, organizatorii acestui eveniment au pus la cale și câteva workshop-uri muzicale, iar printre artiștii care au participat la aceste manifestări s-au numărat  Robert Magheți (Cobzality), Lucian Nagy (Bega Blues Band), Vali Ivănescu , Daniel Spacu (FanQbello), Toni Kuhn (Bega Blues Band) și  Johnny Bota (Bega Blues Band). Festivalul Orașul Jazz a avut parte și de de o locație care s-a adresat copiilor, în care cei mici au avut parte de pictat de tricouri, colorat de cărți, picturi pe față și o serie de jocuri interactive.

„Cea de a doua ediție a festivalului Orașul Jazz, organizat de Asociația Trib’Art, și finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj, a fost un real succes! Peste 5.000 de persoane au participat la concertele și activitățile organizate în cele trei zile pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor și în împrejurimi. Le mulțumim lugojenilor pentru participarea numeroasă și autorităților locale pentru sprijinul acordat în organizarea festivalului Orașul Jazz!”, au declarat organizatorii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.