21 de străini care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, depistați...

21 de străini care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, depistați în ultimele 24 de ore la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din punctele Nădlac II și Vărșand au depistat, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv la frontiera verde, 21 de cetăţeni din Siria, India, Afganistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat miercuri, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 32 de ani, care conducea o autoutilitară.

În urma verificărilor polițiștii de frontieră au descoperit, în cușeta pentru dormit a șoferului, șase cetățeni străini.

S-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din Siria şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii au verificat un TIR condus de un cetățean român, care transporta peleți din lemn pentru o societate comercială din Austria.


În urma controlului au fost descoperiți, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, cinci cetăţeni străini. Este vorba de cetățeni din India și Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

Totodată, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de la Nădlac au depistat în apropierea liniei de frontieră zece persoane care se deplasau pe jos. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Nepal, Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh și Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.