60 de migranţi ascunşi în TIR-uri, prinşi când încercau să treacă ilegal...

60 de migranţi ascunşi în TIR-uri, prinşi când încercau să treacă ilegal în Ungaria

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din Nădlac II au găsit ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri 60 de cetăţeni din Turcia, Siria, Bangladesh și Somalia, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cel mai mare grup, format din 40 de cetăţeni străini, a fost depistat în noaptea de luni spre marți, într-un TIR încărcat cu profile din aluminiu.


TIR-ul s-a prezentat la Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, condus de un cetățean bulgar. Conform documentelor, acesta transporta profile din aluminiu din Turcia pentru o societate din Polonia.

La controlul în compartimentul pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi 40 de cetăţeni străini. Poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni Turcia și Siria, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Alte două cazuri similare s-au înregistrat tot la PTF Nădlac II, tot în ultimele 24 de ore. La intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră au depistat, în total, alți 20 de cetăţeni străini, ascunşi și ei în două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Polonia, conduse de doi cetățeni turci.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, componente din aluminiu și veselă de unică folosință, pentru societăți din Polonia și Germania.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetăţeni din Bangladesh și Somalia şi intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.