Adriana Cârcu își lansează noua carte, „Ascultați”, la Timișoara

Adriana Cârcu își lansează noua carte, „Ascultați”, la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Richard Wayne

Adriana Cârcu își lansează noua carte „Ascultați“, în cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, 31 august de la ora 18 la librăria independentă La Două Bufnițe. Cartea a apărut la Editura Casa de Pariuri Literare, iar alături de autoare la această lansare de carte se vor afla și Tudor Crețu și Alina Jais.

Din 2006 Adriana Cârcu deține o rubrică permanentă în revista Orizont și este prezentă în paginile a numeroase reviste și site-uri culturale cu eseuri, proză scurtă și traduceri. Scrie în română și în engleză. În vara anului 2016 a publicat, în ediție română și engleză, volumul Jazz Stories, care însumează interviuri, cronici, eseuri și jazz poetry apărute, majoritatea, în limba engleză pe site-ul de specialitate All About Jazz. Cele 18 interviuri, purtate cu muzicieni internaționali sunt însoțite de cronici festivaliere din România și Germania și de o serie de texte ce transpun într-un limbaj poetic efectul magic pe care muzica îl exercită asupra simțirii.


Volumul a fost desemnat drept „CarteaAnului 2016” în cadrul Galei Timișoara Jazz Awards.

În iulie 2014 a publicat volumul Povestiri din vremea de după, un proiect care consemnează 12 întâlniri cu prieteni artiști și intelectuali, într-un act de recuperare biografică menit să întregească portretul unei generații ce a marcat timp de decenii profilul cultural al orașului Timișoara. Cartea are parte și de o ediție digitală, despre care puteți citi aici.

În vara anului 2012, a publicat un volum cu note de călătorie, cronici și eseuri, cu titlul Cronică Sentimentală, care însumează experiența a cinci ani de viață și scris. În 2013 volumul a fost nominalizat pe lista „Cea Mai Bună Carte a anului” a Galei pentru excelență editorială Bun de tipar. Ediția germană a volumului, Eine Sentimentale Chronik, a fost lansată în luna octombrie a anului 2014, la Târgul de Carte de la Frankfurt.

În 2009 publică la Editura ICR volumul Povestea zilelor noastre, care conține 12 biografii, rezultate din interviuri cu artiști români plecați din țară. Cartea a fost apreciată de critică astfel: „Interviuri de personalitate, făcute cu aplomb, dar și cu dragoste, ceea ce dă volumului statutul unui consistent material de studio pentru cei ce vor să se specializeze în jurnalistica de performanță”. În același an, interviul cu artistul Valeriu Sepi primește distincția „Cel mai bun interviu al anului“ decernată de revista Academia Cațavencu.

Adriana Cârcu s-a născut în Timișoara și în prezent trăiește în Germania, la Heidelberg, unde a emigrat în anul 1988.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.