Aproape 180 de rachete antigrindină, lansate în ultima săptămână pentru protejarea culturilor...

Aproape 180 de rachete antigrindină, lansate în ultima săptămână pentru protejarea culturilor agricole. Peste 3.300 lansate de la începutul sezonului

0
DISTRIBUIȚI

Un număr de 178 de rachete antigrindină au fost lansate, în perioada 5 – 11 august 2022, din cinci puncte de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiş şi Mureş, pentru a proteja două milioane de hectare de culturi agricole.

„În intervalul 5 – 11 august 2022, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, a realizat 12 acţiuni de intervenţii active în atmosferă pentru combaterea a 29 de celule convective – formaţiuni noroase cu grindină în formare.


Din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiş şi Mureş au fost lansate 178 rachete antigrindină (RAG), pentru a proteja circa 2 milioane de hectare de culturi agricole, precum şi comunităţile locale din zonele de intervenţie. În zonele protejate de infrastructura Sistemului nu a căzut grindină”, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

De la începutul acestui sezon, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022, din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP (Sistemul naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor) au fost realizate, în total, 89 de intervenţii active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective, cu un consum total de 3.301 de rachete antigrindină.

Potrivit datelor transmise vineri de MADR, suprafaţa totală afectată de secetă a crescut la 337.267 hectare în 33 judeţe.

Judeţele care au raportat culturi afectate de secetă sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.