Artişti din opt ţări, inclusiv un câştigător de premii Grammy, la festivalul...

Artişti din opt ţări, inclusiv un câştigător de premii Grammy, la festivalul de jazz în aer liber de la Deva

0
DISTRIBUIȚI

Parcul Cetate din Deva va găzdui între 26 și 28 august cea de-a V-a ediție a festivalului de jazz în aer liber, la care sunt invitați artiști de excepție, cunoscuți și apreciați la nivel mondial.

Va fi prezent la festival, împreună cu grupul său, trompetistul cubanez Carlos Sarduy, primul muzician de jazz care a primit un Grammy Award împreună cu Chucho Valdés pentru „Irakére 40”, și două Latin Grammy Awards.


În cele trei zile ale festivalului, iubitorii de jazz vor mai putea asculta interpreți din SUA, Cuba, Danemarca, Austria, Italia, Macedonia de Nord, Serbia și România dar vor avea parte, deopotrivă, de concerte matinale cu interpreți locali de jazz, diverse ateliere la care vor fi prezentate diferite instrumente precum vibrafon, tobe, percuții, claviaturi sau chitară, vernisaje de pictură, caricatură, sculptură în metal, de lansarea cărții ,,Blues made în România” și de incursiuni în istoria jazz-ului.

Și programul din acest an va fi unul divers, în care fiecare grup va avea un program complex, de la swing-ul clasic până la electro-swing-ul actual, asigurat în bună parte de instrumentele specifice acestui gen muzical dar și de interpreți. Vor participa la festival Carlos Sarduy Groove Messengers (Cuba), Champian Fulton Trio (SUA), DelaDAP și Gerald Gradwohl Group (Austria), Gianluca dʹAlessio (Italia), Saso Popovski Trio (Macedonia de Nord), Eyot (Serbia), Mike& the Blue Spirit și Steel Blues Quintet (România).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.