Atenţionare Cod galben de inundații pentru râuri din 9 județe

Atenţionare Cod galben de inundații pentru râuri din 9 județe

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundații pentru râuri din 9 județe.


Atenţionarea intră în vigoare la prânz şi este valabilă până marți la miezul nopţii.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuş, Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte S.H. Orşova, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Alerta este valabilă în intervalul luni ora 12.00 – marți ora 24.00 pe râuri din Maramureş, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Caraş-Severin, Gorj și Mehedinţi.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Bihor, Cluj, Alba şi Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.