Bilanț la Fundația Comunitară Timișoara: 10 proiecte locale, sprijinite cu 246.000 de...

Bilanț la Fundația Comunitară Timișoara: 10 proiecte locale, sprijinite cu 246.000 de lei. A început o nouă etapă de finanțare

0
DISTRIBUIȚI

Fundația Comunitară Timișoara a dus la bun sfârșit 10  inițiative comunitare în domenii precum educație, mediu sau reintegrare a locuitorilor orașului, care s-au bucurat de sprijin civic și de granturi nerambursabile în valoare de 246.000 lei din partea unui lanț comercial. Inițiativele, care fac parte din programul național „Fonduri pentru un viitor mai bun în comunități” desfășurat simultan în mai multe orașe din țară, s-au concretizat în mai puțin de șapte luni și în urma a sute de ore de voluntariat, prestate de peste 2.400 de timișoreni.

Printre acțiunile desfășurate s-au remarcat „Lunca urbană Bega”, un proiect care şi-a propus să adune date ştiinţifice şi să facă timişorenii conştienţi de bogaţia şi importanţa biodiversităţii din zona canalului Bega, prin crearea de puncte de observaţie sau tururi ghidate.


O altă inițiativă care s-a bucurat de succes a fost „Croșetăm povești și poduri”, prin care un pod de la marginea orașului a fost decorat de timişoreni şi transformat în punct de atracţie şi spaţiu pentru activități comunitare destinate mai multor generații, de la cursuri de antreprenoriat la yoga şi activităţi muzicale, derulate în paralel, în timpul croșetării unui „pod de poveste”. Locuitorii din Traian şi-au propus să atragă atenţia asupra cartierului lor istoric şi asupra posibilităților de revigorare a acestuia, iar în parcul din cartierul Iosefin, nu departe de fostul Solventul, s-au organizat mai multe șezători urbane în care s-a vorbit despre multiculturalitatea de ieri. Detalii despre aceste inițiative pot fi găsite pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro  sau pe pagina de Facebook a programului.

În momentul de față, se desfășoară o nouă etapă de finanțare, printr-un nou apel de proiecte despre care se pot obține detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.