Cetățeni indieni care au intrat ilegal în România, prinși împreună cu călăuza...

Cetățeni indieni care au intrat ilegal în România, prinși împreună cu călăuza lor

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol (județul Caraș-Severin) au depistat patru cetățeni indieni care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Aceştia erau ajutaţi de un cetățean român.

„În data de 16 august 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Astfel, în jurul orei 17:30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația DN57A, un autovehicul marca Audi înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârste de 51 de ani. În autoturism, polițiștii de frontieră au depistat patru pasageri străini care nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, împreună cu şoferul, la sediul instituţiei pentru cercetări”, a transmis ITPF Timișoara.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din India, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul șoferului, cetăţeanul român.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caras Severin privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de pasagerii autoturismului şi de trafic de migranți faţă de cetăţeanul român, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.