Cocktailuri clasice și populare și cum se prepară acestea

Cocktailuri clasice și populare și cum se prepară acestea

0
DISTRIBUIȚI

Pentru a deveni un expert în mixologie, trebuie, evident, să treci prin cocktailurile clasice, cocktailuri pe care orice bun barman trebuie să le știe și să le poată prepara. Lumea cocktailurilor este în continuă schimbare: produse noi, arome noi, tendințe noi. Cu toate acestea, must-have-urile barului vor rămâne întotdeauna în prim-planul scenei. Iată o listă de băuturi așa-numite „clasice” pe care le puteți reproduce cu ușurință: unele vă vor fi familiare din punct de vedere gustativ, altele vă vor fi familiare din punct de vedere vizual. Oricum ar fi, aceste cocktailuri clasice sunt la îndemâna oricui!

Gin Tonic

Gin Tonic este un cocktail clasic de mixologie. Se spune că ar fi fost băutura preferată a reginei Angliei, Elisabeta a II-a. Astăzi, Gin Tonic se bea cu un strop de lămâie, ceea ce îi conferă o notă clară și aciditate.

Ingrediente

Ingredientele pentru cocktailul Gin Tonic sunt: 30 ml de gin și Schweppes Tonic Original. Nu mai este nevoie de nimic altceva, în afară de felii de lămâie și lime, sau felii de castravete sau frunze de busuioc. Doar pentru o notă decorativă, care nu este absolut necesară!

Pregătire

Nimic nu poate fi mai ușor decât să faci această rețetă de Gin Tonic! Pur și simplu turnați ginul direct în paharul dvs. tumbler sau în paharul copa umplut cu cuburi de gheață și completați cu Schweppes Tonic Original (nu este nevoie să folosiți un shaker!). După ce ai turnat ingredientele, tot ce trebuie să faci este să amesteci totul cu o lingură de bar, apoi să ornezi în funcție de ginul pe care îl folosești.


Asta e tot ce trebuie să faci!

Aperol Spritz

Cocktailul Aperol Spritz este o rețetă originală care își are originea în regiunea Veneția, în timpul dominației austriece. Soldații obișnuiau să amestece vinul alb cu apă minerală. Astăzi, rețeta Aperol Spritz este un amestec de vin alb spumant, cum ar fi prosecco, apă tonică și Aperol (sau Campari, în funcție de gust și preferințe). Și astăzi, acest cocktail clasic este un element de bază al barului.

Ingredientele

Ingredientele pentru cocktailul Spritz sunt: 20 ml de Aperol (sau Campari), 30 ml de prosecco și 10 ml apă tonică.

Rețeta

Aperol Spritz este un cocktail la pahar, deci nu este nevoie de un shaker. Pur și simplu se amestecă toate aceste ingrediente direct într-un pahar de vin plin pe trei sferturi cu cuburi de gheață. Dacă nu aveți un instrument de măsurat, vă puteți baza pe următoarea regulă de bază: 1/3 Aperol (sau Campari), 2/3 Prosecco și, la final, un strop de apă tonică. La final, puteți decora paharul cu o felie de portocală.

Mojito

Ce este un Mojito? Mojito s-a născut în secolul al XVI-lea datorită exploratorului Francis Drake. Drake obișnuia să amestece rom, mentă, sirop de trestie de zahăr și lămâie verde pentru a vindeca anumite afecțiuni, cum ar fi dizenteria și scorbutul. De atunci, acest cocktail clasic a fost ridicat la statutul de „cocktail național al Cubei”, în parte datorită scriitorului Ernest Hemingway, căruia îi plăcea să îl bea. Există chiar și un festival internațional de Mojito.

Ingredientele

Ingredientele pentru cocktailul Mojito sunt: aproximativ 8 frunze de mentă, 50 ml de rom alb cubanez, 25 ml de sirop simplu de zahăr, 25 ml de suc de lime, 2 stropi de bitter de Angostura și 25 ml de apă tonică (sau apă minerală).

Rețeta

Rețeta de Mojito este relativ simplă. Calitatea Mojito-ului dumneavoastră va depinde în principal de prospețimea ingredientelor și de alegerea atentă a romului. Începeți prin a rupe frunzele de mentă între mâini și a le pune pe fundul unui pahar highball. Umpleți paharul cu cuburi de gheață. Apoi se toarnă romul alb, sucul de lămâie, zahărul și siropul simplu de zahăr. Completați cu apă minerală sau cu apă tonică. Se amestecă în sus și în jos cu o lingură. La final, decorați paharul cu o felie de lămâie și un vârf de mentă.