Cod portocaliu și cod galben de furtuni în jumătate de țară, timp...

Cod portocaliu și cod galben de furtuni în jumătate de țară, timp de aproape două zile

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu și cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Astfel, codul portocaliu este valabil în zonele montane și submontane, unde vor fi „perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.


Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină”, conform mesajului meteorologilor.

Codul galben vine în completarea codului portocaliu, astfel că „la munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, a transmis ANM.

Meteorologii menționează că în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.