Debut în muzica timișoreană: Ioana Petrașcu a lansat prima melodie, „Oare m-ai...

Debut în muzica timișoreană: Ioana Petrașcu a lansat prima melodie, „Oare m-ai iubit”

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanca Ioana Petrașcu a lansat prima ei melodie care poartă titlul de Oare m-ai iubit, iar piesa de debut a artistei are parte de un videoclip regizat de Claudiu Piparca.

„Ca să fii artist, nu este nevoie numai de talent, ci și de muncă, consecvență, unicitate și iubire pentru estetic. Dintotdeauna am fost atrasă de ceea ce înseamnă frumosul și originalitatea. Țin minte că încă de când eram mică le spuneam alor mei că eu voi cânta când voi fi mare, ceea ce am și făcut, până acum. Cred că înclinația mea spre latura artistică se datorează sensibilității mele. Mereu am fost atinsă de micile detalii din jur și nu am prea lăsat să-mi scape vreunul. Faptul că, de cele mai multe ori, pun accentul pe latura emoțională m-a ajutat foarte mult să creez. Pot spune chiar că m-a împins s-o fac, deoarece, pentru mine, sa scriu și să cânt nu e doar o joacă de cuvinte și note atinse, ci o cale de a mă elibera. Perioada în care am ales să mă dezvolt pe planul artistic a început chiar înainte de a intra la liceu. Am avut norocul să întâlnesc doi oameni minunați, care m-au îndrumat, au avut răbdare și s-au implicat în orice proiect de al meu – Altheya și Dodo“, a spus Ioana.

Prima piesă lansată de Ioana Petrașcu are parte de producția muzicală a lui Ovidiu – Dodo Moldovan (ARTonic Productions), iar muzica este realizată în colaborare cu Altheya.

„Altheya a fost și va rămâne nu doar «profa de canto», ci și o prietenă, care m-a încurajat să scriu, nu doar să cânt.


M-a făcut să înțeleg ce înseamnă să așezi bucăți din tine pe hartie și să-ți descoperi identitatea ca artist; sa ai curajul să le arăți altora cine ești, prin creațiile tale. De atunci, am tot scris. În prezent, am peste 200 de poezii. Mai târziu, am început să scriu și texte pentru piese,ceea ce a dus la crearea primului meu single – «Oare m-ai iubit». Prin intermediul acestei piese, am încercat să vorbesc despre curajul pe care oamenii îl au atunci când iubesc, pentru ca nimeni nu ne poate garanta că cei dragi vor rămâne în viețile noastre, sau că vor simți la fel pentru noi. Nici macar ei. Am scris piesa acum un an. Mi-am transformat trăirile în versuri cântate. Am scris textul piesei într-o ora. Totul a venit de la sine, la fel și linia melodică. Am fredonat piesa toată noaptea, iar în câteva zile, i-am prezentat-o lui Ovidiu-Dodo Moldovan. Mi-a spus că îi place. El i-a gândit stilul. Nu e o piesă simplistă, a durat puțin până i-a găsit direcția, dar… iată rezultatul final. Îmi place foarte mult ceea ce a ieșit și mă bucur mult că am colaborat cu el. Vreau ca pe viitor să-mi continui activitatea în direcția asta. Probabil viitoarea piesă va avea altă diecție, pentru ca vreau să experimentez, dar, fără îndoială, va transmite la fel de mult ca prima“, ne-a dezvăluit Ioana Petrașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.