Doi bănățeni, arestați preventiv pentru trafic de migranți

Doi bănățeni, arestați preventiv pentru trafic de migranți

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce au fost prinși în flagrant în timp ce transportau, fără forme legale, mai mulți cetățeni indieni care intraseră ilegal din Serbia în România și intenționau să ajungă în spațiul Schengen

„În data de 5 august 2022, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș, judeţul Caraș-Severin, au desfăşurat o acţiune integrată, pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Astfel, în raza localității Răcășdia, pe DN57, a fost oprită o autoutilitară condusă de un cetăţean român, care era însoțit de un conațional. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate opt persoane, cetățeni străini. Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Naidăș pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din India, bărbați, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care au declarat că au venit din Serbia, cu intenția de a ajunge într-o ţară din spațiul Schengen”, a transmis ITPF Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din India, respectiv de trafic de migranți pentru cei doi români.

Totodată pe numele cetățenilor români, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea acestora în stare de arest preventiv pentru 30 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.