CSC Dumbrăviţa, pregătită de debutul în „B”, la Târgu Jiu. Stan: „Viitorul...

CSC Dumbrăviţa, pregătită de debutul în „B”, la Târgu Jiu. Stan: „Viitorul Pandurii e o echipă imprevizibilă”

0
DISTRIBUIȚI

CSC Dumbrăviţa e optimistă (ponderat) la debutul în Liga 2. Reprezentanţii alb-verzilor au vorbit înaintea deplasării la Târgu Jiu, pentru jocul cu „imprevizibila” Viitorul Pandurii, în locaţia celui mai recent partener, din Timişoara. Bănăţenii pleacă mâine spre Gorj.

„După aproape cinci săptămâni de pregătire zi de zi, așteptăm cu mare nerăbdare debutul nostru în Liga a II-a. Așteptăm să jucăm pe puncte, ne-am săturat de aceste antrenamente dure, pe o căldură infernală. Sperăm să începem cu bine. Viitorul Pandurii e o echipă imprevizibilă, care e de mijlocul clasamentului, după părerea mea. Anul trecut au jucat în play-out, dar niciodată nu au avut probleme cu retrogradarea. O echipă tânără, preocupată să joace fotbal, o echipă de posesie, cu jucători tineri, la fel ca și noi. E o echipă imprevizibilă, care poate bate pe oricine dar la fel de bine poate pierde cu oricine. Sper ca sâmbătă, ei să prindă o zi mai proastă și noi să fim în zi bună, să începem cu dreptul!”, a declarat Cosmin Stan, „principalul” Dumbrăviţei.

„E normal să existe emoții și chiar trac. Alături de noi sunt poate cei mai experimentați jucători din lotul nostru (n.r. Ghinescu, C. Toma, Ungureanu) și sunt convins că și ei au trac. Dar sunt lucruri normale, chiar și eu am trac în acest moment. Sunt emoții frumoase, pe care trebuie să le transformăm în lucruril pozitive pentru joc. În mod normal, aceste trăiri dispar în momentul în care începe jocul… Perioada de pregătire mi-am imaginat-o exact așa cum s-a desfășurat. Totuși, nu mă gândeam că vom pierde atât de mulți jucători importanți. Dacă țineți minte, în ziua reunirii am spus că marea majoritate a jucătorilor vor continua și glumeam că fotbalistul român se răzgândește de câteva ori în decurs de câteva zile. Așa a și fost și am pierdut niște jucători importanți, titulari în sezonul trecut. Cred că i-am înlocuit cu jucători la fel de buni sau poate chiar mai buni”, a precizat Stan.

„Sper să începem cu bine, mai ales că am făcut o pregătire foarte bună.


Au venit jucători de calitate în această vară, mulți dintre ei tineri. Sper să ne întoarcem cu punct sau puncte de la Târgu Jiu. Întâlnim un adversar destul de greu pentru noi, mai ales că suntem încă o echipă în formare. Viitorul Pandurii are deja experiență în Liga a II-a, astfel că ne așteptăm la un meci foarte greu”, a declarat Răzvan Ghinescu.

„Primele mele impresii sunt foarte bune. Îi cunosc pe băieți, cu unii am fost coleg, cu unii adversar. Îl cunosc foarte bine și pe Cosmin Stan, și pe domnul Radu Suciu. Am făcut o pregătire așa cum trebuie să fie atunci când schimbi liga. Să sperăm că aceste săptămâni de antrenamente au fost de bun augur și să începem bine campionatul. Sincer să fiu, m-am întors aproape de casă și pentru că nu aveam foarte multe opțiuni, din cauza faptului că nu am prea jucat în ultimele șase luni, timp în care am fost accidentat. Am considerat Dumbrăvița cea mai bună alegere pentru a reveni. Legat de startul de sezon, în primele două etape întâlnim formații ce anul trecut au fost în play-out, nu cred că sunt peste nivelul nostru. Începutul e foarte important și sperăm să începem cu dreptul”, a spus şi Călin Toma.

Unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul alb-verde e Adrian Ungureanu: „Mă simt foarte bine la Dumbrăvița. E o echipă cu mult entuziasm, cu dorință, toată lumea e nerăbdătoare să înceapă acest sezon, în care sper să facem o figură frumoasă. Legat de începutul de campionat, nu cred că trebuie să disperăm dacă nu pornim cu dreptul. Liga a II-a e o competiție de anduranță, e mai degrabă un maraton decât un sprint. Trebuie să ne găsim echilibrul și ritmul și sunt sigur că vom arăta bine. De ce am venit la Dumbrăvița? Iubesc fotbalul și mi-am dat seama că am luat o decizie greșită în momentul în care am decis să ies din circuit. Chiar eram cu Viitorul Pandurii în cantonament, în prima vară de pandemie. Încă au mulți jucători în lot din perioada respectivă. Trebuie să intrăm concentrați, atenți, în meciurile oficiale nu mai e loc de greșeli. În acel moment, nu m-au convins să rămân partea financiară, orașul… Adică să pleci la 30 de ani din Timișoara să mergi la Târgu Jiu, nu mi se părea atractiv. De obicei, echipele din zona Olteniei sunt arțăgoase, pasează, joacă un fotbal plăcut. Nu i-am văzut jucând, dar sunt sigur că putem veni cu punct sau puncte”.

Pe lângă sosirile lui Sergiu Sabău, Călin Toma, Ionuţ Tănase şi Adrian Ungureanu, dumbrăviţenii au oficializat şi o întărire în staff, prin Alexandru Albert – preparator fizic, ultima dată la Ghiroda.

Meciul Viitorul Pandurii – CSC Dumbrăviţa se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în prima etapă a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.