Festival cu muzici diverse îmbrăcate în straie simfonice, alături de Phoenix, Gheorghe...

Festival cu muzici diverse îmbrăcate în straie simfonice, alături de Phoenix, Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, Marcel Pavel și mulți alții

0
DISTRIBUIȚI

Maestrul Gheorghe Zamfir, legendara trupa Phoenix, Kerekes Band, Ceitrei, Laura Bretan și Marcel Pavel sunt printre artiștii care vor urca pe scenă în cadrul unui eveniment deosebit care va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare sub numele de Symphonic Experience, la Arad.

Cele trei seri vor avea parte de momente speciale în care melomanii se pot bucura de muzică clasică, jazz, rock, electronică, etno-funk și șlagăre, într-o fuziune cu orchestre simfonice.

 

Maestrul Gheorghe Zamfir și dirijorul Daniel Jinga sunt invitați speciali, însă fiecare spectacol va avea un concept unic și va fi o îmbinare a muzicii marilor artiști și a instrumentelor clasice live. Publicul larg va avea acces în aceste trei zile de festival la cele mai renumite și arhicunoscute lucrări vocal-simfonice din repertoriul muzicii clasice, dar și la coproductii monumentale sau aniversare.

Trupa Phoenix, care împlinește 60 de ani de la înființare își marchează existența cu un concert deosebit, acompaniat de orchestra gazdă a evenimentului, Filarmonica Arad.


Kerekes Band, cea mai în vogă și premiată trupa de etno-folk din Ungaria va încânta publicul cu un program variat, în care se vor regăși ritmuri din folclorul românesc, maghiar dar și turcesc. Acest moment va fi o premieră mondială, deoarece piesele lor se vor auzi pentru prima oară acompaniate de orchestra simfonică.

Cei interesați vor avea ocazia să ascultate muzică de film dintre cele mai cunoscute, interpretate de cele mai de seamă filarmonici din Transilvania. Violoncelistul consacrat Răzvan Suma va aduce pe scenă din Arad tangourile iubite și celebre compuse de Astor Piazzolla, iar ritmurile dansante continuă în spectacolul de swinguri oferit de big-bandul Budapest Orchestra Project, în frunte cu dirijorul și orchestratorul Tompa Abel. Ultima zi de eveniment aduce noi momente spectaculoase prin showul pregătit de orchestra Operei Maghiare Cluj, de Filarmonica Arad, și Corul Academica al Facultății de Științe Umaniste și Sociale/UAV. Sute de artiști, instrumentiști, coristi sau soliști vor interpreta muzică electronică, pop, dar și celebre arii de opera. Vedetele Laura Bretan, Vlad Miriță și Marcel Pavel alături de alte nume consacrate vor încânta publicul cu vocile lor speciale într-un show monumental de închidere al primei ediții a festivalului Symphonic Experience.

Symhonic Experiende va avea loc pe arena Francisc von Neuman (UTA) din Arad în perioada 19 – 21 august, iar mai multe amănunte despre acest eveniment se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.