Festivalul Filmului pe Frontieră a ajuns la ediția a patra

Festivalul Filmului pe Frontieră a ajuns la ediția a patra

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a patra ediție a Festivalului Filmului pe Frontieră de la Salonta programează patru titluri de film maghiar și românesc, pelicule care au avut premiera în cadrul unor mari festivaluri internaționale. Publicul este invitat din nou să experimenteze vizionarea filmelor pe ecran mare într-o epocă în care acestea sunt văzute mai degrabă pe televizor, tabletă sau chiar telefon.

Această ediție propune titluri de succes ale celor două cinematografii printre care amintim filmul „RMN” în regia lui Cristian Mungiu, film selectat anul acesta în competiția oficială de la Cannes și „Fiul lui Saul” în regia lui Lazlo Nemes, câștigător al premiului Oscar pentru film străin în anul 2016.


Regizorul Andrei Huțuleac va fi prezent la Salonta pentru a se întâlni cu publicul și pentru a-și prezenta filmul lui de debut „#dogpoopgirl”, peliculă care a câștigat Marele Premiu la Festivalul de la Moscova în 2021. Regizoarea Agnes Kocsis va ajunge și ea la Salonta pentru proiecția filmului „Eden”, peliculă ce s-a lansat Ia Festivalul de la Rotterdam.

Filmat la Salonta în 2021, și câștigător al Mențiunii Speciale pentru scurtmetraj românesc, la TIFF, „Moștenirea” în regia lui Marian Fărcuț va avea o proiecție specială în cadrul festivalului, în prezența actorilor și a echipei de filmare. Ca și la edițiile precedente, proiecțiile vor fi urmate de întâlnirea publicului cu invitații festivalului pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri pe marginea filmelor vizionate. Toate proiecțiile vor avea loc în aer liber în Parcul Central din Salonta, cu intrare gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.