Formația belgiană Hooverphonic, „cea mai eclectică trupă din lume”, a colorat într-un...

Formația belgiană Hooverphonic, „cea mai eclectică trupă din lume”, a colorat într-un mod mirific prima zi a festivalului Codru

0
DISTRIBUIȚI

Formația belgiană Hooverphonic a fost capul de afiș al primei seri din cadrul festivalului Codru, eveniment desfășurat la Pădurea Bistra din apropiere de Timișoara, unde conform organizatorilor au fost prezenți peste 5.000 de spectatori.

„Suntem cea mai eclectică trupă din lume. E mai puțin obișnuit să vezi pe scenă o formație cu tobar, chitarist și basist, cu instrumente adevărate“, au spus membrii trupei belgiene pe scenă, mulțumind publicului cu prilejul apariției lor în premieră în Timișoara. Pe parcursul recitalului lor, belgienii  au inclus în setlist și celebrele hituri „Mad About You”, „Eden” sau „Heartbroken”, iar solista Geike Arnaert a avut o prestație de zile mari.

Un alt nume care s-a bucurat de succes în prima seară a fost legendarul Mircea Baniciu, care flancat de Vlady Cnejevici și Teo Boar a susținut un recital plin de povești. Ca de obicei, „Tetea“ și-a tratat publicul cu un spectacol de muzică și poante redate cu mult umor, iar recitalul său a fost colorat cu o serie de melodii arhicunoscute din bogata discografie a artistului născut în Timișoara.

Pe scena denumită „În Poiană“ în prima zi au mai cântat Pragu de Sus, Florin Chilian și Ducu Bertzi, iar pe scena „mare“, denumită „Sub Soare“ au fost prezenți HipHopTM, El Negro, Macanache, Deliric cu Silent Strike, CtC și Muse Quartet, finalul fiind asigurat de Gojira & Planet H feat. Psihotrop. La fața locului au existat și scenele „Pe Val“ și „Sub Codru“, unde distracția a fost asigurată de o serie de DJ.

Organizatorii evenimentului au reușit să le ofere celor prezenți un feeling cât se poate de veritabil de festival. Dincolo de amenajarea inspirată și diversele programe derulate de partenerii festivalului, publicul a avut parte de o experiență mișto, diversele stiluri muzicale abordate de artiștii prezenți fiind un mare plus.

Unicul minus al festivalului a fost faptul că activitatea scenelor „În Poiană“ și „Sub Codru“ s-a întrerupt la lăsarea serii, spre ora 22. După această oră, distracția „muzicală“ s-a derulat doar pe celelalte două scene.

„Dacă în primăvara acestui an ne-am văzut aici ca să plantăm puieți în Pădurea Bistra, acum ne bucurăm împreună de muzică, teatru și artă.


Astăzi este prima zi a festivalului pe care l-am așteptat cu toții mult. Simțim o atmosferă atât de plăcută și vrem să încheiem cel puținla fel de bine”, a declarat Victor Balaniuc, general manager la Codru Festival, după prima zi.

Evenimentul continuă până duminică, 28 august, iar programul complet al festivalului se găsește aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.