Investitori arabi în vizită la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara

Investitori arabi în vizită la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” a primit, astăzi, vizita reprezentanților Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi, însoțiți de oficialii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ministrul Sorin Grindeanu și ministrul secretar de stat Bogdan Mândrescu. Din partea gazdelor au participat la discuții Daniel Stamatovici – director general, Marian Chivu – director operațional și Daniel Dinu – director infrastructură.

Întâlnirea a avut loc ca urmare a discuțiilor purtate în luna iunie de ministrul Sorin Grindeanu cu partea emirateză, întâlnire care a stabilit atunci posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal Cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”.

Concretizarea unui parteneriat cu Abu Dhabi Ports Group ar transforma aeroportul într-un puternic nod comercial regional european, conectat la rețelele naționale și internaționale de transport feroviar și rutier.

Centrul Intermodal Timișoara, a cărui edificare este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale.

„Un parteneriat Timișoara – Abu Dhabi în domeniul dezvoltării infrastructurii de cargo a Aeroportului Internațional Timișoara ar fi o oportunitate extraordinară.


Acest nou pas în discutarea unei relații de colaborare deschide perspective foarte serioase. Mulțumim conducerii ministerului pentru susținere și pentru oportunitatea creată”, a declarat directorul general al AIT, Daniel Stamatovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.