Lista cu investiții finanțate prin programul „Anghel Saligny”, finalizată pentru încă patru...

Lista cu investiții finanțate prin programul „Anghel Saligny”, finalizată pentru încă patru județe. Ce sumă are la dispoziție Caraș-Severinul

0
DISTRIBUIȚI

Lista cu investițiile care vor fi finanțate prin programul „Anghel Saligny” a fost finalizată pentru încă patru județe, a anunțat vineri Ministerul Dezvoltării.

Este vorba de listele cu obiectivele de investiții ce vor fi realizate în județele Caraș-Severin, Giurgiu, Ialomița și Mehedinți.

Aceste județe se alătură celorlalte 25 (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin programul Anghel Saligny.

Conform criteriilor de selectare, în județul Caraș-Severin, au fost aprobate spre finanțare 127 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.337.458.285,44 lei, în județul Giurgiu ministerul va finanța 92 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.178.814.542,90 lei, în Ialomița 80 de proiecte, în valoare totală de 1.164.888.577,61 lei, iar în Mehedinți au fost aprobate 85 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.061.349.172,38 lei.

Prin programul „Anghel Saligny”, Guvernul asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.


Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.