Mașină care a trecut granița pe câmp, oprită de polițiștii de frontieră...

Mașină care a trecut granița pe câmp, oprită de polițiștii de frontieră timișeni. Explicațiile pasagerilor

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, care executau misiunea de supraveghere a frontierei, au observat luni dimineața, în jurul orei 6:30, pe direcția localității de frontieră Beba Veche, un autoturism care a trecut frontiera peste câmp, dinspre Serbia spre România.

Oamenii legii au oprit autoturismul în cauză la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, iar în interior au depistat cinci cetățeni străini, patru dintre ei având pașapoarte eliberate de autoritățile chineze, iar unul fără documente, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din China, cu vârste cuprinse între 22 și 50 de ani.


Aceştia au declarat că au plecat din Belgrad cu o zi înainte, cu scopul de a vizita Serbia, iar pe timpul deplasării deoarece semnalul GPS era slab, au ajuns pe un drum neamenajat spre teritoriul ţării noastre. În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani a celor patru cetățeni chinezi cu documente de identitate, fiind preluaţi de autorităţile de frontieră din Serbia în baza acordului dintre cele două state, iar cel de-al cincilea, fără documente de identitate, a fost preluat de Serviciul pentru Străini Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.