Mega-operațiune a Poliției Timiș împotriva mafiei lemnului. Zeci de persoane sunt anchetate

Mega-operațiune a Poliției Timiș împotriva mafiei lemnului. Zeci de persoane sunt anchetate

1
DISTRIBUIȚI

Poliția Timiș a organizat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, ieri, o mega-operațiune care vizat mafia lemnului. Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț,  cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, Serviciului de Ordine Publică Timiș și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, au pus în executare 41 de mandate de percheziție domiciliară.

Din cercetări a reieșit că, la data de 17 octombrie 2021, de pe o parcelă de teren împădurită, situată în extravilanul localităţii Bara, județul Timiș, ar fi fost tăiați şi sustrași mai mulți arbori.

Din investigațiile efectuate de către polițiști, a reieșit că fapta ar fi fost comisă de mai multe persoane din comunele Bara și Balinț, care s-ar fi ocupat cu sustragerea de material lemnos, acestea fiind constituite în două grupări infracționale nestructurate.

Astfel, cele două grupări, în perioada 2021 – 2022, ar fi sustras, în mod repetat, material lemnos din afara fondului forestier național, din comunele Bara, Balinț și Secaș, județul Timiș, pe care l-ar fi vândut la diferite persoane, atât din aceste comune, cât și din localitățile învecinate.

În urma activităților desfășurate, au fost indisponibilizați 162,33 metri cubi de material lemnos, un autoturism, un tractor și au fost ridicate 10 motoferăstraie, 10 telefoane, 600 de euro și 450 de lei.

A fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 45 de persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 22 și 56 de ani, iar 11 dintre acestea, cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.


Timiș. Ancheta continuă pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori în formă continuată, furt de arbori în formă continuată și tăinuire.

 

1 COMENTARIU

  1. Cînd om vedea ARESTARI SAPTAMINALE, poate atunci se vor mai potoli okeaca

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.