Mirela Iacob, invitata specială a discului „O muză perfectă”: „Cei trei Abra...

Mirela Iacob, invitata specială a discului „O muză perfectă”: „Cei trei Abra și cu mine am fost și rămânem tineri și faini“

0
DISTRIBUIȚI

Formația ABRA  a început seria de concerte de lansare a noului album O muză perfectă printr-un recital care a avut loc duminică seara la Gărâna, în cadrul festivalului Rock the Wolves, iar invitata specială a acestei serii de cântări este Mirela Iacob.

„Anul trecut, Christian Podratzky mi-a propus să fiu backing vocal pe cel mai recent album al lor, «O muză perfectă». Așa a început colaborarea cu ei, care pentru mine înseamnă extrem de mult. Abra a fost (și rămâne) trupa mea de suflet, încă de când eram în liceu și le știam versurile pe de rost. Pentru că Abra este, înainte de toate, un dublu rafinament artistic, prin îmbinarea de muzică și vers, ambele meșteșugite. Peste ani, între noi s-au legat prietenii frumoase și foarte speciale. După cum știm, doi din membrii trupei, Adrian Dinu Schwartz și Christian Podratzky, locuiesc în Germania (dar au sufletul în Timișoara) și coordonarea cu numitor comun de timp e ceva mai dificilă. Dar iată că s-au concretizat primele trei concerte în care sunt prezentate piese de pe noul album. Sunt sigură că vor urma și alte concerte – fanii din social media sunt entuziasmați de această reunire.


Și îmi place să cred că vom colabora și de acum încolo“, a spus Mirela Iacob.

Discografia formației ABRA include două albume editate în Germania, „The boat” și „Your discovery”, după care au urmat albumele scoase în România „La frumuseţea ei”, „Şapte” și „Data când totul e gata“. Formația este alcătuită din Adrian Dinu-Schwartz, Christian Podratzky și Valentin Potra, iar în acest an trupa a lansat albumul „O muză perfectă“. Următoarele două concerte de lansare a acestui album vor avea loc în data de 6 august la Socolari, la Fikl ArtHouse și în data de 11 august, la Timișoara, la Casa del Retro.

„Să fiu pe scenă alături de ei e «a dream come true». Ieri, la Gărâna, aveam în față publicul: cei cu niște ani în plus cunoșteau versurile, cei tineri țineau ritmul. Mulți zâmbeau. Toți rezonau, iar asta e grozav. Alături de mine erau Abra, care au niște decenii de muzică în spate. Cântam, priveam cum trec norii peste Poiana Lupului și, din bogăția senzațiilor, mi-am spus că un lucru e sigur: cei trei Abra și cu mine am fost și rămânem tineri și faini“, a povestit Mirela Iacob, o figură cunoscută în rândul melomanilor din Timișoara datorită faptului că a compus și tradus versuri pentru nume ca Survolaj, Quo Vadis, Blazzaj și Implant pentru Refuz și a cântat în diverse formule alături de nume consacrate ale scenei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.