Moartea tragică a unei adolescente în Timișoara, șansă la viață pentru o...

Moartea tragică a unei adolescente în Timișoara, șansă la viață pentru o fată din Arad

0
DISTRIBUIȚI

Familia unei tinere în vârstă de doar 18 ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, a fost de acord ca organele copilului lor să fie prelevate pentru a da o șansă la viață altor pacienți din țară.

„Pacienți aflați pe lista de transplant au fost readuși în cursa vieții prin transplant de cord, ficat, rinichi și cornee datorită gestului umanitar al unei familii greu încercate dar care prin decizia lor au înțeles că durerea poate fi transformată într-un nou început, pentru alți semeni.


Este un gest profund umanitar pentru care ne înclinăm cu recunoștință și respect față de familia îndurerată”, a declarat managerul Spitalului Județean din Timișoara, doctorul Sorin Barac.

Operațiunea de prelevare, la care au participat mai multe echipe de specialiști, a avut loc noaptea trecută la Spitalul Județean din Timișoara, organele fiind transportate de elicoptere SMURD către cei care au nevoie de ele.

Astfel, o adolescentă în vârstă de 16 ani, din Arad, aflată în stadiu avansat de insuficiență cardiacă, beneficiază, astăzi, de un transplant cardiac la Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.