Ofițer MAI, fost angajat în Corpul de Control al ministrului de Interne,...

Ofițer MAI, fost angajat în Corpul de Control al ministrului de Interne, trimis în judecată pentru trafic de influență

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1833479221">

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe Daniel Ciprian Asanache-Damian, acuzat de trafic de influență când era ofițer de poliție în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, în Corpul de Control al ministrului.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Corpul de control al ministrului, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al ministrului, Daniel Ciprian Asanache-Damian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum și suma de 15.000 lei.

În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum și ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.