Peste 150 de amenzi date și nouă permise reținute de polițiști, în...

Peste 150 de amenzi date și nouă permise reținute de polițiști, în doar câteva ore, la Timișoara. Aproape 100 de sancțiuni pentru bicicliști

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Biroului Rutier și cei ai secțiilor urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, împreună cu reprezentanți ai Direcției Poliției Locale Timișoara au acționatieri, între orele 9:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00, în Timișoara, „pentru combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști, creșterea gradului de disciplină rutieră, precum și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive”.

Polițiștii au controlat 168 de autoturisme și au legitimat 225 de persoane, fiind efectuate 38 de testări cu aparatul etilotest și șase testări cu aparatul DrugTest.


În urma activităților efectuate au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale în valoare de 40.392 de lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere.

Dintre acestea, 95 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor și două conducătorilor de trotinete electrice.

De asemenea, au fost retrase nouă permise de conducere.

„Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să se asigure corespunzător la schimbarea direcţiei de mers şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră. Păstrați o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circulă în fața dumneavoastră, pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când acesta frânează brusc. În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule. Având în vedere faptul că polițiștii depistează în continuare conducători auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, activitățile sunt intensificate astfel încât participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun”, a transmis IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.