Peste 2.000 de somații trimise de Primăria Timișoara proprietarilor de clădiri degradate,...

Peste 2.000 de somații trimise de Primăria Timișoara proprietarilor de clădiri degradate, în doar jumătate de an

2
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a trimis în acest an peste 2.000 de somații proprietarilor de clădiri degradate din oraș. Aceștia trebuie să înceapă până în 15 noiembrie lucrări de întreținere, în caz contrar de la 1 ianuarie 2023 vor plăti un impozit majorat.

Primarul Timișoarei Dominic Fritz susține că administrația taxează lipsa de acțiune a proprietarilor, dar vine și cu un instrument de sprijin financiar pentru cei care se pun de acord să reabiliteze clădirea istorică în care locuiesc.

„Anul acesta, Primăria a trimis aproape 2.000 de somații către proprietarii a căror clădiri sunt degradate, în tot orașul.


Au timp până la 15 noiembrie să înceapă lucrările de întreținere și îngrijire necesare. În caz contrar, de la 1 ianuarie anul viitor vor plăti un impozit mult majorat”, a scris luni pe Facebook Dominic Fritz.

Conform acestuia, în zona centrală – situl istoric Cetate și ansamblul urban Corso – sunt 193 imobile, dintre care 73 sunt în bună stare sau reabilitate, alte 15 clădiri au autorizație de construire și termen de execuție în curs.

„62 dintre clădiri sunt însă într-o stare proastă și necesită rapid intervenții. Proprietarii acestor 62 de imobile centrale au primit somații să înceapă lucrări până în 15 noiembrie”, mai spune primarul.

Acesta susține că proprietarii de clădiri istorice care se hotărăsc să își reabiliteze imobilul pot solicita atât consiliere, cât și sprijin financiar de la Primărie.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.