Plantaţie uriaşă de cannabis, de peste şase hectare, descoperită în vestul ţării...

Plantaţie uriaşă de cannabis, de peste şase hectare, descoperită în vestul ţării de DIICOT

1
DISTRIBUIȚI

Ieri, procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut că în cursul lunii iunie a acestui an, cei patru inculpați au achiziționat un teren în județul Bihor, în suprafață de peste 60.000 de metri pătrați, în scopul înființării culturii de canabis, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure.

În data de 24.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu poliţiştii Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, identificând la locația respectivă două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare.

Masa vegetală, în greutate de 203 kilograme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.


De asemenea, într-o anexă a imobilului percheziționat, a fost identificată o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis. În aceeași locație au fost identificate echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de canabis.

Ulterior, organele de cercetare penală au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Oradea, la imobilele deținute de trei dintre cei patru inculpați, în urma cărora au fost identificate și ridicate sune de bani în valută și lei (10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum și mai multe telefoane mobile.

În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.

1 COMENTARIU

  1. Clar, justitia romana nu se de(z)mi(n)te :)))) doi violatori cercetati in stare de libertate si astia care cresteau si ei niste plante arest 30 de zile… Preventiv, sa nu cumva sa mai creasca vreo planta in timpul asta :))))) Sunteti atat de penibili incat nu stiu cum de va puteti privi in oglinzi si copiii vostri vor afla toti cat de penibili sunteti, e o chestiune de timp, domnilor sau/si doamnelor care i-ati arestat preventiv pe oamenii astia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.