Politehnica mizează şi pe viitor: trei juniori au semnat primele lor contracte....

Politehnica mizează şi pe viitor: trei juniori au semnat primele lor contracte. Clubul are şi un nou partener în judeţ

0
DISTRIBUIȚI

Pe lângă numeroasele transferuri de la seniori, Politehnica a anunţat şi trei contracte semnate cu juniori din academia proprie. Astfel, Denis Boariu şi Răzvan Erceanu au semnat pe trei ani de zile, în timp ce Armin Mada şi-a pus iscălitura pe o înţelegere valabilă pentru următoarele două sezoane.

Primii doi sunt născuţi în anul 2006 şi au participat în sezonul trecut în Liga Elitelor atât cu Politehnica U16, cât şi cu formaţia alb-violetă U17. Cel din urmă a activat la U19 şi e născut în 2005. Armin Mada a fost selecţionat totodată anul trecut la lotul naţional U16. Iar Boariu a participat la acţiuni de selecţie FRF.

Toţi trei au fost prezenţi la reunirea seniorilor în vară şi sunt sub observaţie pentru a face pasul cel mare. De atlfel, Erceanu a fost inclus în lotul seniorilor în stagiunea trecută.

Parteneriat cu CS Giroc-Chişoda

În altă ordine de idei clubul are un nou protocol de colaborare cu un club din judeţul Timiş. E vorba de Clubul Sportiv Giroc-Ghişoda. „Principalul scop al parteneriatului dintre cele două cluburi vizează sprijinirea activităţii juvenile prin asigurarea condițiilor de promovare a tinerilor jucători în sportul de performanță”, se arată în anunţ.

„Într-un parteneriat ambele cluburi trebuie să câştige ceva, să fie mulţumite, aşa este corect. Noi suntem mulţumiţi de acest parteneriat din două motive: 1.


Putem să folosim baza lor de pregătire, pentru grupele noastre. 2. Ne lărgim aria de selecţie. Colaborarea cu domnul Robert Fruşa există de un an de zile la nivel de club, căci antrenează o grupă de la noi (n.r. generaţia 2011). E un antrenor cu mare experienţă la nivel de copii şi juniori, cu rezultate bune, licenţiat. Vom vedea pe viitor rezultatele, căci ar trebui să fie un parteneriat bun pentru ambele părți„, a declarat Sorin Brîndescu, coordonator Academia Politehnica

„Din punctul nostru de vedere este o onoare să intrăm într-o colaborare cu Poli Timişoara. E un parteneriat pe care ni l-am dorit, reciproc avantajos, pentru că şi cluburile mici încearcă să se dezvolte şi să crească. E de bun augur, pentru că ceea ce creştem trebuie să meargă la un alt nivel, la un nivel mai bun. În momentul în care apare acest obiectiv şi pentru copii este un imbold. Ideea e să creştem copii, să-i putem lansa spre fotbalul mare iar, pe partea cealaltă, marele nostru ajutor din partea Politehnicii e această promovare”, a spus Robert Fruşa, director CS Giroc-Chişoda.

Pe lângă facilitarea mutării jucătorilor tineri dintre cele două cluburi, parteneriatul asigură printre altele posibilitatea sportivilor CS Giroc-Chișoda de a folosi baze sportive ale Politehnicii (de exemplu pista de atletism de la „Ştiinţa” pentru sportivii secţiei de atletism) sau de a urma cursuri de formare profesională. Totodată o grupă de juniori a Politehnicii va putea folosi bazele sportive din Giroc şi Chişoda.

Foto: de la stânga la dreapta, Sorin Brîndescu, coordonator Academia Politehnica; Florin Drăgan, rector UPT; Gabriel Ababei-Hafia, președinte CS Giroc-Chișoda; Robert Frușa, director CS Giroc-Chișoda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.