Politehnica şi Ripensia, bătute „italieneşte” în Liga 2. Andone anunţă posibile „epurări”:...

Politehnica şi Ripensia, bătute „italieneşte” în Liga 2. Andone anunţă posibile „epurări”: „Nu sunt toţi ceea ce ne dorim”

0
DISTRIBUIȚI

Divizionarele secunde timişorene au înregistrat noi eşecuri în Liga 2. Politehnica l-a suferit pe al doilea, în runda a 4-a, jucatăt tot acasă, cu nou promovata Progresul Spartac Bucureşti, în timp ce Ripensia a fost învinsă, tot cu 1-0, de FC Braşov, formaţia pregătită de Dan Alexa.

Alb-violeţii au dezamăgit din nou prin prestaţie, dar şi pe tabelă. Pe fondul unui joc slab, oaspeţii au deschis scorul în urma unui corner în minutul 41. Sârbul din Becicherecu Mare, Stefan Visic, a scăpat de marcajul bulgarului Tsvetkov şi a marcat cu capul. Timişorenii au avut şanse de a reveni în joc. Inclusiv în finalul primei părţi. La reluare Germinio, urcat în ofensivă (min. 53) a tras în plasa laterală din careu, dar zece minute mai târziu alb-violeţii şi-au complicat serios misiunea. Alin Ignea a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat! Pe final Bocşan, din poziţii incomode, cu piciorul şi capul (83), dar şi Bîrnoi (90) tot cu capul, au trecut pe lângă egalare. Visici a fost şi el aproape de 2-0 pe o contră, dar oaspeţii au preferat un joc la trecerea timpului în mare parte.

Poli a pierdut şi a rămas cu doar patru puncte şi un singur gol marcat. Oaspeţii, cu cel mai sărac buget din „B”, au şase puncte acum. În etapa următoare alb-violeţii nu sunt aşteptaţi cu pâine şi sare la Galaţi, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11.30, într-un joc televizat.

Politehnica: Isvoranu – D. Radu, Germinio (76, Bocşan), Tsvetkov, Pureca (46, Bakoş), Taub – Bîrnoi (cpt.), Ignea, Pană, Ţangulea (46, Mudrazija) – Zaluschi (33, Benzar; 57, Milea). Antrenor Bogdan Andone

Progresul 1944 Spartac: Mărgărit – Parfeon, Leafu, E. Radu (60, Alexandrescu) – Bardot (67, Florică), An. Grigore, Boiangiu (46, G. Petcu), Purice, Lixandru (cpt., 46, M. Şandru) – Tudorache (46, Diţu), Visic. Antrenor Andrei Erimia.

„Au marcat la o lovitură de cap şi, culmea, jucătorul nostru cu cea mai mare experienţă şi cel mai titrat, ca să spun aşa, a pierdut marcajul. E greu să-mi găsesc cuvintele, explicaţii, în primul rând pentru atitudinea şi determinarea care a fost la meciul de astăzi. Am avut o reacţie când am rămas în zece oameni, am încercat şi am pus presiune cu câteva mingi, am avut şi noi vreo două situaţii destul de bune. Din păcate nici nu avem şansă la finalizare. E ruşinos, avem un singur gol în patru etape. E foarte foarte greu de găsit o explicaţie”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Când aduci 15 jucători, cu siguranţă nu poţi să aduci 15 să-i nimereşti pe toţi.


Într-adevăr unii nu sunt ceea ce ne dorim, am spus acest lucru, unii poate nu pot, unii poate au nevoie de timp de adaptare. Aşa e, nu sunt toţi ceea ce ne dorim. Fără să fiu rău sau rău intenţionat, cu cei din sezonul trecut s-a retrogradat practic, vom vedea dacă vom retrograda şi sezonul ăsta sau nu. Până una alta, statistic, anul trecut s-a retrogradat cu jucătorii care au fost aici”, a adăugat tehnicianul cu referire la numărul mare de transferuri din această vară.

„Soluţii? Vedem de luni încolo, ne-am trezit de la pauză, probabil vom încerca să reziliem cu mare parte dintre jucătorii care nu se ridică la ceea ce ne dorim şi probabil există şi posibilitatea de a aborda cu câţiva jucători cu experienţă şi cu marea majoritate jucători tineri şi vom vedea dacă vom retrograda sau nu vom retrograda. Cel puţin pregătim jucătorii tineri pentru sezonul viitor. Alte sosiri nu, e greu alte sosiri, e şi timpul scurt. Dacă nu am găsit o vară întreagă un atacant, cu siguranţă nu vom găsi acum în câteva zile. Dar vom vedea, vom avea luni seară sau marţi o discuţie şi cu conducerea, vom vedea ce vom decide. Dar există şi posibilitatea în care să mergem în marea majoritate pe copii tineri, care atâta pot, atâta fac, şi vom vedea ce decizii vom lua în privinţa seniorilor sau a jucătorilor cu salarii mari, care nu se ridică la ceea ce ne dorim sau ceea ce se doreşte în continuare la Poli”, a concluzionat Bogdan Andone.

Ripensia, înfrântă şi în fief-ul „Chirurgului”

Roş-galbenii se simt şi mai prost în acest start de stagiune. „Ripi” a pierdut şi la Braşov şi rămâne cu doar un punct în clasament (locul 18 momentan). Gazdele au avut mai multe şanse în prima parte, dar au marcat în partea secundă. Spătaru a înscris în minutul 65 cu o minge lobată peste Dobre. În final, Ene şi-a încercat şutul de la distanţă în două rânduri, dar nu cadrat şi gazdele s-au impus cu 1-0, înregistrând prima victorie stagională cu Dan Alexa pe bancă.

FC Brașov: Micu – Jovanovic (76, Marc), Fustar, Oltean, Burlacu (66, Lascu), Lazăr, Dumbravă, V. Constantin, Tudor Șaim (60, Joao Amorim), Spătaru, Chică-Roșă (76, Angelov). Antrenor: Dan Alexa.

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii (90, R. Stoica), Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi, Călin – Mogoș (66, M. Ene), Mihart (76. Vermeşan), Piftor – Gavra. Antrenor: Iulian Muntean.

„Din păcate un singur punct avem, aveţi mare dreptate. Pentru noi, meciul de azi, dacă primeam gol în prima repriză pe fondul de joc bun al celor de la FC Braşov nu era nicio problemă. Din păcate am primit gol pe fondul nostru de joc. Am avut o discuţie şi la pauză, le-am spus că dacă nu o să eliminăm greşelile individuale, greşelile de transmitere a balonului, va fi foarte greu să câştigăm punct, aţi văzut şi în prima repriză cei de la Braşov şi-au creat astfel trei-patru ocazii şi puteau marca. În a doua repriză, am controlat noi începutul de joc, dar tot aşa, pe o greşeală, ne-au surprins şi au înscris. Greşelile se plătesc din păcate, tinereţea e un factor, dar nu decisiv. Important e să nu greşească o simplă pasă. Ar trebui mai multă concentrare… probabil avem nevoie şi de câţiva jucători să pună presiune pe cei din primul 11. Cel mai important ar fi să vină câţiva jucători să ne ajute…”, a spus Iulian Muntean, antrenorul Ripensiei.

Roş-galbenii aşteaptă acum sâmbăta viitoare, de la ora 11, replica Metaloglobusului, o altă deziluzie a startului de sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.