Politehnica a câştigat greu cu puştii Unirii Constanţa. Bogdan Andone: „Singurul lucru...

Politehnica a câştigat greu cu puştii Unirii Constanţa. Bogdan Andone: „Singurul lucru care rămâne e victoria”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a început cu dreptul noul sezon, chiar dacă oarecum chinuit prin prisma jocului. Alb-violeţii au trecut cu greu, scor 1-0, de puştii FCSB-ului care evoluează sub titulatura Unirii Constanţa. Căpitan în premieră, Cosmin Bîrnoi a marcat devreme şi i-a dedicat reuşia lui Dragoslav „Draghi” Cercel, suporterul polist care a trecut în nefiinţă în urmă cu câteva zile.

Nimeni nu prea ştia la ce să se aştepte pe „Ştiinţa” la întâlnirea dintre cele două echipe rămase totuşi în B în ciuda rezultatelor sportive din sezonul trecut. Poli a deschis rapid scorul după o acţiune aproape pe linia de funa a lui Bîrnoi. Căpitanul echipei, în premieră, „decarul” a avut şi puţin noroc, mingea i-a revenit din prima tentativă şi a tras apoi dintr-un mănunchi de jucători, învingându-l pe Udrea, celălalt căpitan din teren.

Apoi ceva s-a întâmplat în joc, puştii din capitală au prins tot mai mult curaj, mulţi dintre ei internaţionali U19, dar şi cu întăriri „seniorale”, precum Horşia, au făcut efectiv un joc superior, dar au ratat din plin. Chiriţoiu (41), mai întâi în prima repriză din poziţie bună din careu, apoi tot el a nimerat bara la un şut uşor deviat în minutul 69. De opt minute oaspeţii aveau şi om în plus prin eliminarea lui Denis Radu (două galbene). Mitrică a dat cele mai mari emoţii însă în minutul 82, când a trimis sub bară, aproape de vinclu şi mingea tot nu a vrut să treacă de Murariu.

Bănăţenii au avut drept de joc pentru suedezul Bryneus, intrat la pauză şi imediat cu o ocazie, nu şi pentru goalkeeperul Matteo Kucich, care încă îşi aşteaptă completarea actelor.

În ciuda neajunsurilor din meciul de azi, „Ştiinţa” a fost din nou reanimată de peste o mie de persoane, probabil, greu de zic în condiţiile în care scaunele sunt puţine pe terenul mai degrabă decât stadionul din centrul lipsitei de infrastructură sportivă Timişoara. Mulţi copii şi familii s-au bucurat totuşi că alb-violeţii s-au impus până la urmă pe tabelă şi totodată un debut cu trei puncte pentru mandatul 2 al lui Andone, cel care produsese în urmă cu cinci ani precedentul start cu succes al alb-violeţilor – un 3-2 la Brăila.

În runda următoare alb-violeţii vor avea probabil o misiune şi mai grea, la Vâlcea cu Şelimbăr.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Murariu – D. Radu, Tsvetkov, Germinio, Taub (46, Oanea) – Plantak – Mudrazija (72, Ignea), Pană (46, Bryneus), Gologan (36, Pureca), Milea – Bîrnoi (cpt.; 65, Jurj). Pe bancă: Isvoranu – M. Andone, Bătănaşi şi Zaluschi.

Unirea Constanţa (antrenor Dacian Nastai): Udrea (cpt) – Zamfir (81, Malama), Cană, Tudose, Șuteu – Enache (66, Timiș), Ciuciulete, Mitrică – Horșia, Chirițoiu (81, R. Tudor), Niță (46, Trif). Pe bancă: M. Popescu – M. Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

„Singurul lucru care rămâne e victoria şi cele trei puncte foarte importante. Dacă ne uităm în trecut, cred că la Poli e prima victorie după cinci ani la debutul sezonului de Liga 2. După cea de la Brăila. Să nu uităm şi de sezonul trecut, care s-a terminat cum s-a terminat, a fost o presiune în plus pentru jucători. Fiind şi primul meci pe teren propriu. Vreau să le mulţumesc suporterilor, în special oamenilor care au venit în număr mare azi la teren, familii cu copii, cu femei, am văzut foarte multe la meci, un lucru extraordinar, ţin să le mulţumesc în numele meu şi în numele echipei, pentru că au venit şi au susţinut echipa la meciul de astăzi”, a declarat Bogdan Andone.

„Nu s-a făcut prea repede pasul înapoi, nu am pregătit lucrul acesta şi tot timpul am încercat să punem presiune sau aşa am pregătit, dar trebuie să ţinem cont că a fost prima etapă, o căldură extraordinar de mare, a fost şi pentru adversari. Să nu uităm că adversar e grupa de 2002-2003 de la FCSB, o grupă care joacă de ani de zile împreună, cu jucători în cadrul echipelor naţionale de juniori, care au fost la Campionatul European, jucători cu calităţi foarte bune, şi cu o idee de joc, care se cunosc foarte bine între ei şi în momentul în care am rămas şi în inferioritate numerică, era clar că trebuie să găsim resurse şi calea de a ne apăra rezultatul.


Am spus, cel mai important lucru care rămâne sunt cele trei puncte. Jocul nu a fost cum ne-am dorit, cum mi-am dorit eu sau cum îşi doresc suporterii, ne-am creat destul de puţine situaţii de a marca. Mă bucur că am reuşit să concretizăm poate prima sau singura mare ocazie pe care am avut-o. Avem multe de făcut, mult de muncit, am spus-o şi săptămâna trecută, suntem încă departe de ceea ce ne dorim. Avem nevoie şi de ritm de joc, să ne cunoaştem mai bine. Avem nevoie ca jucătorii să aibă o personalitate mai mare în teren, să ia decizii singuri. Pentru că sunt momente, mai ales pe fază ofensviă, când trebuie să iei decizii, să iei o acţiune personală, să faci diferenţa în careu. Ai nevoie de personalitate, de încredere, lururile acestea vor veni cu timpul, cu siguranţă, le-am spus astăzi băieţilor că îi felicit pentru victorie, pentru munca pe care au depus-o. Pot astăzi să se relaxeze puţin, mâine, la fel, e zi liberă, dar luni începem să muncim din nou, pentru că suntem departe de ceea ce trebuie să fim”, a mai spus Andone.

Problemele medicale au dat în continuare bătăi de cap: „Din păcate, aceste probleme, cu accidentările, tot persistă, nu ne ocolesc deloc. Gologan practic o accidentare stupidă, a călcat cumva pe piciorul adversarului sau adversarul pe piciorul lui şi a făcut entorsă. Aşa ceva n-am pomenit. Taub pur şi simplu din cauza căldurii i-a fost rău, din primele minute, i-am spus doctorului să-l cheme şi să discute cu el, pentru că era buimac de când a început jocul. A zis că pur şi simplu nu se mai simţea în stare să se mai mişte. La fel şi Denis, la pauză dacă situaţia mi-ar fi permis aş fi făcut cel puţin patru sau cinci schimbări din cauza căldurii… Silviu Pană, la fel, din aceleaşi motive, deci am făcut practic până la pauză trei schimbări forţate iar apoi a venit acea eliminare, când am mai făcut două schimbări forţate. Nu am avut decât să încerc puţin să găsesc calea de a menţine acest rezultat”.

„Obiectivul nostru în fiecare joc este să jucăm, să punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală şi pe transversală. Adică avem nişte lucruri pe care le repetăm săptămână de săptămână la antrenamente. Dacă se recunosc aceste lucruri în fiecare săptămână şi sunt de la săptămână la săptămână tot mai evidente înseamnă că lucrăm bine şi, drept urmare, vor veni şi rezultatele. Nu ne gândim la cele trei puncte şi la victorie. Sigur ne-o dorim. Dar ne-o dorim prin mijloacele noastre. Astăzi, un pic, am început greu şi e normal. După cum aţi văzut suntem o echipă foarte tânără. Adică jucători născuţi de la 2000 la 2004. Astăzi s-a văzut şi datorită atmosferei şi datorită faptului că eşti într-un oraş de tradiţie, cu o echipă de tradiţie şi un pic ne-a afectat. Dar eu zic că încet încet, cu trecerea timpului, am reuşit să ne impunem ceea ce dorim să jucăm noi”, a spus la final Dacian Nastai, „principlaul” Unirii.

„Dorim să câştigăm fiecare joc, dorim să transmitem şi la antrenament că dorim să câştigăm fiecare duel, fiecare parte de joc pe care o facem în antrenamente… Sigur e dureros că faci un drum lung şi pierzi cu 1-0, în condiţiile în care ai avut, eu zic, vreo patru bări, care cu puţină şansă puteau să se transforme în gol. Dar a început o nouă săptămână, a început un nou joc, care nu se va asemăna din niciun punct de vedere cu acest joc care s-a terminat”, a adăugat acesta.

„Cu cea mai mare plăcere v-aş lămuri, dar şi pe mine trebuie să mă lămurească alţii… adică, toţi copiii sunt de la academie, pentru că s-a observat că în dezvoltarea lor lipseşte o treaptă. Adică avem Liga 3 şi direct în Liga 1 e imposibil să joci, adică poţi să iei unu-doi copii, dar ei au nevoie obligatoriu şi de această treaptă între Liga 1 şi 3, ăsta e scopul acestei echipe şi acum, că ea se numeşte nu ştiu cum se numeşte, adică Unirea Constanţa sau FCSB A Clinceni, asta rămâne de văzut şi vor stabili comisiile care se ocupă de acest lucru. În contractul meu apare Unirea Constanţa”, a conchis acesta despre „problema” denumirii echipei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.