Politehnica vrea să bată Progresul Spartac, într-un nou joc acasă. Clubul alb-violet,...

Politehnica vrea să bată Progresul Spartac, într-un nou joc acasă. Clubul alb-violet, implicat într-o campanie naţională de încurajare a donării de sânge

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara nu mai vrea să rateze mâine victoria acasă. Pe „Ştiinţa” soseşte nou promovata Progresul 1944 Spartac, grupare al cărui motor e reprezentat de asemenea de suporteri.

După egalul alb cu Braşov, timişorenii evoluează a doua oară la rând pe teren propriu. „Vizavi de meciul de mâine, ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă foarte foarte dinamică, din punct de vedere al jocului, cu jucători cu mobilitate bună, preocupaţi să joace, să paseze, să schimbe mult poziţiile. O echipă bună, pe care am urmărit-o şi anul trecut la meciurile de baraj de la Liga 3… Le-am spus şi băieţilor, cred că meciurile cu Şelimbăr şi FC Braşov au fost mult mai simple din punct de vedere tactic pentru ei, pentru că jucau nişte sisteme clasice, ambele echipe. În meciul de mâine întâlnim o echipă şi un adversar care joacă un sistem puţin atipic, foarte mobil, îşi schimbă foarte mult poziţiile. Au preocuparea de a ţine mingea, de a avea o posesie prelungită şi tocmai de aceea vor fi momente când vom fi nevoiţi să suferim. Trebuie să ştim să suferim, să muncim şi să ne impunem ca joc şi rezultat, datorită experienţei noastre, datorită valorii noastre ca echipă şi individual. Şi astea sunt atuurile noastre care trebuie să facă diferenţa la meciul de mâine”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara. Tehnicianul a ţinut la început să felicite echipele româneşti calificare în grupele Europa Conference League: „vreau să felicit echipele româneşti care s-au calificat. Pe Dan Petrescu şi CFR Cluj, care au făcut un meci, cum ştim foarte bine – pragmatic – care a dus la calificarea CFR-ului. Felicitări şi bravo lor! FCSB-ul şi Dică, un meci foarte bun în Norvegia, cu o calificare meritată şi merită felicitări şi Rădoi şi echipa lui, Craiova, care a făcut un meci bun, au avut neşansă până la urmă. Se vede schimbarea, mâna şi modul de lucru al lui Mirel Rădoi la Craiova şi cu siguranţă Craiova va ajunge acolo unde-şi doresc suporterii şi patronul. Doar să aibă linişte şi continuitate în muncă”.

Alb-violeţii duc în continuare „lupte” cu problemele medicale. Bocşan şi Benzar nu sunt la 100% deşi au jucat câteva minute pe finalul jocului precedent, în timp ce Andone nu poate miza sigur pe Jurj, Bătănaşi şi Oanea. Altfel, Karlo Plantak şi Marco Andone revin în lot după ce au acuzat răceli săptămâna trecută.

„Avem un meci cu o nou promovată, sperăm să luăm toate cele trei puncte, având şi joc acasă. Trebuie să avem atitudine la acest meci, sper să câştigăm şi să mergem la Galaţi cu o gândire bună şi să câştigăm şi acolo, tot cu o nou promovată”, a spus Adrian Zaluschi, jucător ales „Polistul meciului” cu FC Braşov (scor 0-0), pe baza voturilor exprimate de suporteri online.


Despre această distincţie, experimentatul jucător de profil ofensiv a concluzionat: „Cu siguranţă mă motivează, le mulţumesc foarte mult suporterilor care m-au votat, dar îmi doresc ca şi colegii mei, de la meci la meci să se apropie toţi de acel tablou, care sincer să fiu chiar m-a bucurat şi sper ca de la meci la meci să ajung să-l iau. Dacă voi da şi gol va creşte şi nota pe el”.

„Ne-am uitat la video, ştim despre ei, ştim ce joacă, am pregătit toată săptămână cum să-i abordăm şi cred că am pregătit meciul foarte bine şi vom câştiga cu siguranţă. Eu, cel puţin asta îmi doresc. Oricum, o să vorbesc şi cu colegii mei, să ne montăm aşa înainte de meci, doar cu gândul de a câştiga. Nu există altceva, să luăm un punct sau nu, trei puncte cu siguranţă le vom lua mâine!”, a mai concluzionat jucătorul folosit în atac mai recent.

Partida Politehnica Timişoara – AFC Progresul 1944 Spartac se dispută mâine, sâmbătă, 27 august, de la ora 11.00, pe stadionul „Ştiinţa”, în etapa a IV-a a Ligii 2. Preţul unui bilet este de 20 de lei, acces general. Mai multe informaţii despre achiziţionarea tichetelor, AICI. Jocul nu e televizat, dar va fi transmis pe contul oficial de YouTube al clubului. Alb-violeţii au acumulat patru puncte din primele trei runde şi ocupă momentan locul 11 în clasament, în timp ce bucureştenii au adunat trei puncte şi se află pe poziţia a 13-a. Cele două formaţii s-au întâlnit într-un joc amical pe acelaşi teren în urmă cu patru ani, încheiat cu scorul de 0-0, într-o reeditare a finalei Cupei din 1958, câştigată de timişoreni cu 1-0.

Politehnica & BlooDoChallenge

În altă ordine de idei, Politehnica a anunțat încheierea unui parteneriat național cu aplicația BlooDoChallenge, instrument ce facilitează programarea la donare de sânge și distribuie activ și controlat informații legate de donare și de nevoia mare de sânge cu care se confruntă centrele de transfuzie. În cadrul acestui parteneriat clubul bănăţean va oferi, prin intermediul aplicației, reduceri în magazinul oficial pentru cei care donează, pe baza documentului care certifică donarea. De asemenea va exista o campanie permanentă, promovată în aplicație, prin care cei care donează sânge în săptămâna partidelor de pe teren propriu pot primi bilete de intrare gratis la meciul lui Poli din weekend.

Mai multe informaţii despre acest parteneriat, în link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.