Polițiștii timișeni, acțiuni anti-drog la petreceri și festivaluri. Tânăr prins cu droguri...

Polițiștii timișeni, acțiuni anti-drog la petreceri și festivaluri. Tânăr prins cu droguri în mașină, test pozitiv la trei substanțe

4
DISTRIBUIȚI

Polițiști timișeni au acționat, sâmbătă seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Timiş pentru „prevenirea, descurajarea și combaterea oricăror evenimente negative, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate și în proximitatea adunărilor publice, scopul nostru fiind prevenirea faptelor de natură penală”.

În scop preventiv, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ Timiș, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (CRPECA Timişoara), au fost prezenți la evenimentele Summer Party Festival organizat în municipiul Lugoj, Youth Summer Fest Timișoara şi Bipolar, organizate în municipiul Timişoara, unde au desfășura activități de informare a tinerilor și au oferi sfaturi utile cu privire la efectele și consecințele consumului de alcool şi droguri.

Astfel, tinerii au încercat „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanşate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicaţie cu alcool.

În cadrul acestor activități polițiștii au oferit participanţilor câteva sfaturi și recomandări, astfel încât aceştia să nu devină victime ale consumului de droguri.

De asemnea, la festivalul Bipolar au fost prezenţi şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara, în urma activităţilor desfaşurate fiind constatate 9 infracțiuni de deținere de droguri în vederea consumului propriu, conform Legii nr.


143/2000 şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 5 grame de substanţe cu efect psihoactiv (cristal), 4 grame de substanţe cu efect psihoactiv (pulbere albă), 7 comprimate şi fragmente ecstasy, 4 grame de canabis, 1 grinder cu urme de substanţe vegetale şi un gram de cocaină.

Polițiștii timişeni vor continua să desfășoare activități preventive pe toată perioada sezonului estival pentru a îndruma tinerii să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos ca alternativă la consumul de alcool sau droguri, precum și adoptarea unui comportament antivictimal și antiinfracțional.

Oamenii legii au oferit și un exemplu. Astfel, duminică dimineața, în jurul orei 04:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara, au oprit pentru control pe strada Aleea Pădurea Verde din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 19 ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest au rezultat valori pozitive la canabis, amfetamină și metamfetamină. De asemenea, în urma efectuării controlului autoturismului, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, 4 pachețele care conțineau un praf de culoare albastru/roșu, o pastilă de culoare galbenă, o pungă cu mai multe pastile de culoare mov și o pungă de aproximativ 100 de grame cu muguri de vegetație de culoare verde/oliv.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive” și „deținere de droguri în vederea consumului propriu”.

4 COMENTARII

  1. De ce nu mergeți la Văliug in control.casa baraj.
    Sau la Heaven
    Cocaină pura,pastile bune.tot tacâmul.en gros și en detail.
    Poluția romana in acțiune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.