Pompierii timișeni, o nouă misiune în Franța

Pompierii timișeni, o nouă misiune în Franța

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că misiunile modulului național de stins incendii, din care fac parte și mai mulți pompieri din Timiș, continuă duminică în altă zonă din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, Franța.

Potrivit IGSU, începând cu ora 08.15, modulul execută operațiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură din Franța.

Astfel, 36 de pompieri cu cinci mașini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri și un microbuz se află în zona menționată.


Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, explică reprezentanții IGSU.

Misiunile executate de personalul modulului din România constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse. De asemenea, pompierii încearcă să mențină o linie de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

În Franța au fost detașați 77 de pompieri cu mașini și echipamente. Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.