Pragu’ de Sus, despre concertele acestei veri: „Sunt mai multe evenimente decât...

Pragu’ de Sus, despre concertele acestei veri: „Sunt mai multe evenimente decât poate duce publicul și nu toate ies“

0
DISTRIBUIȚI
Solistul formației Pragu De Sus alături de fiul său Luca Bârcean

Solistul formației Pragu’ de Sus, Călin Bârcean a susținut la sfârșitul săptămânii trecute un concert acustic la Porto Arte, evenimentul fiind unul în care publicul a avut parte de o surpriză din partea artistului, având în vedere faptul că alături de el s-a aflat fiul lui Luca Bârcean, care zilele trecute a împlinit vârsta de 18 ani.

„Luca a împlinit 18 anișori recent și cântă foarte bine cu chitara și cu alte intrumente. L-am mai invitat și-n trecut să cânte o piesă sau două dar acum e prima oară când apare alături de mine de la începutul recitalului până la sfârșit. Am doi băieți și două fete și nu i-am forțat niciodată să devină muzicieni Sunt foarte bucuros că Luca are darul de a transmite. Sunt împlinit că îmi calcă pe urme…că este o versiunea mai bună decât a mea. A învățat singur și are un feeling aparte…asta mă bucură“, spune Călin Bârcean.

Formația Pragu de Sus a luat naștere în vara anului 2003 la Timișoara și a lansat anul trecut cel de-al șaselea material discografic care poartă numele de „Să nu urăști nimic“. În ceea ce privește vara anului 2022, solistul formației este de părere că numărul evenimentelor muzicale este foarte ridicat, lucru cât se poate de normal având parte că tocmai am trecut prin pandemie.

„E o vară încărcată. Sunt mai multe evenimente decât poate duce publicul. Și nu toate ies.


E un efect firesc, cel al restricțiilor la care am fost supuși. Sper să nu se mai schimbe lucrurile în toamnă. Dacă suntem lăsați în pace să funcționăm….cred că până anul viitor vom intra în normalitate. Chiar dacă noi am lansat discul nostru cu numărul șase anul trecut, feedback-ul a fost bun. Orice disc al nostru ne reprezintă. E adevărat…am avut pe acest disc teme un pic mai altfel…inspirate din momentele ce le-am trăit…Dar poți să cânți ș-acum teme ca „n-ai nevoie de foarte multe să fii fericit“. Sau să „ieși de după perdea“. Încă sunt valabile lucrurile astea“, a mai adăugat solistul formației.

Formația Pragu de Sus

Chiar dacă a trecut doar un an de la ultima lansare de disc, membrii formației Pragu de Sus se gândesc deja serios la un viitor album disografic. Și asta pentru că solistul formației, Călin Bârcean este tentat să compună cât se poate de des….

„Da, sunt tentat să scriu piese noi tot timpul. Mă mînâncă …să spun așa, dar nu forțez. După un album, orice trupă are nevoie de o perioadă de revenire,de așteptare. N-are sens să ne repetăm. Anul 2022 este unul de așezare. Ideile apar, se întâmplă pur și simplu.Uneori șterg înregistările a doua zi…alteori nu. Uneori vin versurile, alteori muzica. Textele noastre sunt importante. Textul traduce muzica e o simbioză între el și muzică. Versurile te duc într-o direcție mai concretă. Da, vom cânta și-n viitor despre iubire. Una e iubirea în pandemie și alta e cea în vremuri normale. Totul depinde de context“, spune Călin Bârcean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.