Prefectul de Timiș vrea schimbarea modului de plată a amenzilor: ”Ce înseamnă...

Prefectul de Timiș vrea schimbarea modului de plată a amenzilor: ”Ce înseamnă această sumă în comparaţie cu un buget de mii sau zeci de mii de euro doar pentru muzică?”

4
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat, astăzi, că va face demersuri pentru schimbarea modului de plată al amenzilor,  având în vedere că acum se poate plăti în 15 zile jumătate din minim.

”Vă dau un caz concret: nuntă mare, lăutari scumpi de la Bucureşti, chef monstru cu buget de zeci de mii de euro doar pe muzică. Vecinii sunt deranjaţi, cheamă Poliţia Locală. Poliţia constată şi amendează. La cinci minute după ce plecă Poliţia, muzica revine la acelaşi volum, cu dedicaţii şi urlete la microfon. Vine iar Poliţia şi mai dă o amendă.


Care amendă, plătită la jumătate din minim, înseamnă maxim 250 de lei. Hai să facem un calcul: patru ore de chef nebun, cu o amendă la jumătate din minim în valoare de 250 de lei la fiecare cinci minute înseamnă o amenda totală de 12.000 lei. Puţin peste 2.000 de euro. Ce înseamnă această sumă în comparaţie cu un buget de mii sau zeci de mii de euro doar pentru muzică? Un mizilic, că doar o dată se-nsoară băiatul!”, a scris Ritivoiu pe pagina sa de Facebook.

Prefectul de Timiș a susținut că ” se impune o rediscutare a regimului amenzilor si mai ales a plăţii acestora. De ce jumătate din minim şi nu jumătate din amendă? Amenda se aplică proporţional cu gravitatea faptei, deci e evident că ar trebui să existe o corelaţie. În plus, dacă pentru o primă abatere se mai poate înţelege o plată la jumătate, că poate omul a greşit sau a fost luat de val, în schimb dacă se repetă contravenţia într-un termen de 24 de ore, amenda ar trebui să fie maximă, iar posibilitatea de plată parţială să fie inexistentă! Pentru contravenienţii ce tulbură ordinea publică, amenzile repetate – şi aşa mici – sunt un prilej de fală şi ironie. În schimb pentru noi, toţi ceilalţi, începând cu Poliţia care pur şi simplu nu are pârghii să impună legea în aceste cazuri şi terminând cu ultimul cetăţean plătitor de taxe, este o umilinţă supremă. Dar una care poate fi corectată destul de uşor!”.

 

4 COMENTARII

  1. Regimul contravențiilor e stabilit prin LEGE nu prin discuțiile unui prăpădit de prefect. Olteanul ăsta manipulator pare la fel de incompetent ca și Usr-iștii care conduc Timișoara, care nici ei nu sunt Timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.