Premierul Ciucă despre protestul din 10 august 2018: „Oameni nevinovați au căzut...

Premierul Ciucă despre protestul din 10 august 2018: „Oameni nevinovați au căzut victime violențelor nejustificate”

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae Ciucă spune, la patru ani de la protestul din 10 august, din Piața Victoriei, că „oameni nevinovați au căzut victime unor violențe nejustificate” și să asigurări că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare.

„Au trecut patru ani de la protestul din 10 august în care oameni nevinovați au căzut victime unor violențe nejustificate.


Vreau să dau garanția și să asigur că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare și că niciodaă nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violențe. Garantez, de asemenea, că vom pune la dispoziția justiției tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt”, spune Nicolae Ciucă la începutul ședinței Guvernului.

El afirmă că persoanele vinovate de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani trebuie să răspundă în fața legii.

„Subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituție fundamentală în arhitectura statului și are menirea principală să asigure tot ceea ce e necesar pentru siguranța cetățeanului, iar cei care se fac vinovați de exces sau de abuz în exercitarea atribuțiilor funcționale trebuie să fie trași la răspundere în conformitate cu prevederile legale”, conchide premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.