Război în Ucraina, ziua 167. Două persoane au fost arestate pentru că...

Război în Ucraina, ziua 167. Două persoane au fost arestate pentru că plănuiau să ucidă oficiali ucraineni de rang înalt

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1240881806">

Două persoane care lucrau pentru serviciile de informații ruse au fost arestate pentru că ar fi plănuit să îi ucidă pe ministrul ucrainean al apărării și pe șeful agenției sale de informații militare, a declarat astăzi serviciul de securitate internă al Ucrainei, SBU, citat de Sky News.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a dejucat complotul agenției ruse de informații militare GRU de a folosi un grup de sabotaj pentru a comite trei crime, inclusiv un atentat asupra unui important activist ucrainean, a precizat agenția într-un comunicat.

Suspecții au primit promisiuni de până la 150.000 de dolari de la responsabilii ruși pentru uciderea fiecăreia dintre țintele lor, a precizat SBU.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, luni seară, că a decis suspendarea inspecţiilor pe bază de reciprocitate cu Statele Unite prevăzute în Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), Moscova argumentând că reacţionează la acţiuni ale Washingtonului.

„Federaţia Rusă este obligată să recurgă la această măsură (…) din cauza realităţilor existente, care creează avantaje unilaterale pentru Statele Unite şi privează Rusia de dreptul său de a efectua inspecţii pe teritoriul american”, anunţă Ministerul de Externe de la Moscova, citat de cotidianul Le Monde şi de agenţia Reuters.

„Moscova a fost nevoită să recurgă la această măsură ca rezultat al insistenţei Washingtonului de a relua activităţile de inspectare pe baza unor condiţii care nu ţin cont de realităţi”, a subliniat Ministerul rus de Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.