Război în Ucraina, ziua 173. Bombardamente masive în regiunea Donețk

Război în Ucraina, ziua 173. Bombardamente masive în regiunea Donețk

0
DISTRIBUIȚI
arhivă

Regiunea Doneţk din Ucraina este supusă bombardamentelor masive, armata rusă încearcă să spargă liniile de apărare ucrainene şi să avanseze.


Trupele trimise de Putin într-o misiune specială stagnează de câteva săptămâni

Armata rusă încearcă se se regrupeze într-un nou asalt furibund în Ucraina. După ce au stagnat vreme de câteva săptămâni, ruşii vor să mute linia frontului şi să cucerească noi aşezări.

Statul Major al forţelor armate din Ucraina a raportat bombardamente masive întreprinse asupra mai multor oraşe aflate pe frontul din sud. În regiunea Herson, controlată în principiu de armata rusă, trupele ucrainene recuceresc în mod constant din teritoriu.

Comandamentul militar al Ucrainei a declarat că soldaţii ruşi au continuat să atace fără succes poziţiile ucrainene de lângă Avdiivka, care, din 2014, a devenit unul dintre avanposturile trupelor ucrainene de lângă Doneţk.

Expertul militar ucrainean Oleg Zhdanov susţine că situaţia este deosebit de dificilă în Avdiivka şi în oraşele din apropiere, precum Pisky.

„Avem putere de artilerie insuficientă şi trupele noastre cer mai mult sprijin pentru a apăra Pisky. Momentan oraşul este sub control ucrainean”, a declarat Zhdanov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.